Selepas bermalam di Ulek Beach Resort, esoknya Marina bergerak ke Kuala Terengganu pulak. Masa bulan 4 haritu jambatannya tak siap lagi, so kalini repeat lagi sekali ke Kuala Terengganu nak tengok Draw Bridge.

[Baca sini juga] : Bercuti di Ulek Beach Resort

Pusat Konservasi dan Penerangan Penyu, Rantau Abang
Sebelum sampai ke Kuala Terengganu, kami singgah di Rantau Abang dulu. Nak tengok penyu di Turtle Conservation & Information Centre. Jadilah. Dibuka setiap hari, pada waktu pejabat, kecuali Jumaat, Sabtu dan Cuti umum. Macam-macam informasi pasal penyu ada kat sini. Staff kat situ kata 2 minggu sebelum kiteorang pergi tu diorang ada lepaskan anak penyu kat pantai. Alahai ruginya tak dapat tengok. Tapi takpela. Dapatlah jugak tengok penyu besar kat Turtle Conservation & Information Centre.



After tu, kami terus bergerak ke Duyong Marina. Dalam perjalanan dari Rantau Abang ke Duyong Marina terjumpa orang jual roti paung. Famous jugak katanya kat Terengganu ni. Roti dia rasa biasa je macam beli roti bun kat kedai tapi lembuittt yakmat roti paung ni. Ada inti butter, kacang atau kaya.

Roti paung
Draw Bridge, Kuala Terengganu
Kiteorang ke Duyong Marina lalu Draw Bridge. Lalu je dan stop by kejap. Sebenarnye takleh park kat atas jambatan tu. Manalah nak tau. Tengok ada je kete park situ. Sembang ngan pakcik guard kat situ katanya boleh naik menara Draw Bridge. Nak naik dikenakan bayaran RM5 seorang. Tak kira dewasa atau kanak-kanak yang berumur 5 tahun ke atas. Ingat nak naik atas tapi hujanla pulak. Parking agak jauh. Sementara nak sampai ke menara dah lencun kot. Next time la naik. Nak ambik gambar dengan bridge pon malas sebab kehujanan.

Draw Bridge
Kiteorang teruskan perjalanan ke Duyong Marina. After check in dan loading barang, macam biasa, budak-budak ni mandi kolam. Hujan plak tapi itu tak mematahkan semangat diorang untuk mandi kolam. Ramai sangat budak yang mandi kolam dalam hujan haritu. Hujannn apedehal. Orang yang menunggu diorang mandilah yang jenuh. Nasib baik ada tempat berteduh.

Selepas settle mandi kolam, kiteorang pi cari makan. Masing-masing kebuluran. Ingatkan dah kenyang telan air kolam.

Makan di Tenda Biru Tomyam Seafood
Disebabkan tak boleh move on lagi makan udang celup tepung kat Dungun, sambung pulak makan kat Kuala Terengganu. Marina makan di kedai Tenda Biru Tomyam Seafood. Beza kat Terengganu dan Ipoh, kedai tomyam di Terengganu memang orang Islam Malaysia. Kalau kat Ipoh, mostly Islam Thailand.

Udang celup tepung sini mahal sikit dari Dungun, tapi harga still boleh bawak bincang lagi. Kat sini udang celup tepung dia RM15, 10 ekor udang.



Ni menu yang Marina makan:
Air kosong 2
Milo ais 1
Limau ais 1
Sup ayam
Sayur campur
Udang celup tepung
Daging masak ape ke tak ingat
Nasi putih 2
Nugget

Total : RM52

Still murah, banyak, sedap dan puas hati.

Duyong Marina Resort, Kuala Terengganu
Terletak di Kuala Terengganu. Tak jauh dari bandarnya. Dalam 10 minit dah sampai. Takde kedai-kedai yang berdekatan situ. Kalau nak ke kedai beli barang runcit, kena keluar sebab Duyong Marina ni dia terletak di Pulau yang tak perlu naik bot pon boleh sampai macam Pulau Pinang.

Lobby dan bilik di Duyong Marina Resort agak jauh. Lepas check in di lobby, perkhidmatan buggy car disediakan untuk ke bilik-bilik. Tapi Marina prefer untuk parking kereta berdekatan dengan bilik. Dari lobby ni boleh nampak Draw Bridge dan cafe dia pon bersebelahan dengan lobby.

Sampai di rumah tu, ku ingatkan 2 tingkat tu kami punya, rupanya rumah tu ada 2 bilik. Dia resort 2 tingkat. Ada bilik atas dan bawah. Marina dapat bilik yang atas. Kena naik tangga. Bilik yang Marina duduk ni bilik Deluxe. Bilik dia besar sangat-sangat. Ada balcony. Balcony dia luas jugak. Ada disediakan 2 kerusi malas kayu dan meja.

Toilet lawa, bersih. Ada bath tub dan bilik shower.

Di sini terdapat swimming pool dan gym. Swimming pool dia ada untuk dewasa dan kanak-kanak. Yang tak bestnya, swimming pool untuk dewasa nun tinggi di atas. Kanak-kanak kat bawah. So kalau parents nak berenang-renang, tak nampak anak kat bawah.

Bangunan Lobby
Area Lobby
Baru balik dari breakfast




Pintu masuk ke bilik








Kenampakan tak dinding kolam dewasa di situ. Kena menjenguk di bawah situ kalau nak tengok anak.


Pengalaman Marina tentang Duyong Marina Resort
Suka sangat bilik kat Duyong Marina ni. Bukan sebab nama sama. Hahaha. Bilik besar. Bersih. Siap ada balcony. Paling Marina suka lantai bilik dia. Lantai kayu.
Servis dia pon bagus. Cumanye lobby dan bilik berasingan tempat. Jauh. Ada servis buggy car untuk ke bilik tapi agak leceh sikit nak loading barang. Nak parking dekat ngan bilik pon tak boleh. Parking yang berdekatan pon dalam 3 minit berjalan nak ke bilik.

Toilet dia cantik cumanya lighthing macam gelap sikit. Tak puas nengok toilet yang lawa tu. Marina jumpa perbarisan semut merah kat bath tub. Sian anak kena gigit ngan semut tersebut.

So far puas hatilah. Bilik selesa, besar dan cantik.

Next destination, Marina share story sambung cuti di Tok Bali pulak.

Terima kasih sudi baca.
Baca testimoni Azymacare Clay Body Wash ni. "Kulit gatal-gatal berkerak dah makin ok ." Wahh bestnye Azymacare.

Kita tengok orang yang ada masalah kulit gatal-gatal sampai berkerak ni, kita pon turut terasa peritnya kan? Apatah lagi yang menanggungnya. Silap sikit je, datanglah gatal-gatal. Semua kena berjaga-jaga. Semua kena bersih. Rumah, tempat tidur, pemakanan, baju sampailah penggunaan produk pon kena berjaga-jaga.

Marina tahu, Marina tak berada di tempat mereka yang ada masalah kulit kronik, tapi kalau Marina share dengan korang di luar sana yang dah macam-macam ikhtiar tapi menemui jalan buntu tak salah kan? Mana tau Azymacare Clay Body Wash ni boleh bantu korang. Marina tak jual tapi korang boleh refer kat website di bawah ni.


Azyma Care
▶ Produk Azyma Care Clay Body Wash berdaftar dengan NPRA, badan kawal selia kosmetik di bawah Kementerian Kesihatan.

▶ Produk Azyma Care dikilangkan oleh pengilang yang mempunyai international certificate dan diiktiraf oleh pengeluar produk personal care antarabangsa.

▶ Azymacare mempunyai taraf GMP, pengiktirafan Halal JAKIM dan ISO 9001 dan U.S Food And Drug Administration yang ketat. Setaraf dengan produk-produk terkenal yang lain yang dieksport ke luar negara.

▶Azymacare mengandungi tanah liat kaolin asli yg bermutu tinggi khusus untuk penjagaan kesihatan semua jenis kulit. Di samping itu bahan bahan utama lain seperti extract Aloe Vera, Chamomile, cucumber dan lavender oil adalah semuanya natural.

▶ Azyma clay body wash juga tidak mengandungi bahan-bahan kimia berbahaya seperti paraben, diethanolamin, pewarna tiruan dan lyral.

▶ Paling penting ianya disahkan halal Jakim, dan didaftarkan dengan KKM (NPRA).

▶ Azyma Care Clay body wash boleh dipakai untuk semua jenis kulit, walaupun kulit super sensitif, termasuk kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas. Ianya lembut dan PHnya adalah neutral.

Kandungan dan Fungsi Azyma Care
Kaolin Clay : Bahan penyerapan semulajadi yang mengurangkan kulit berminyak.

Chamomile : Menjadikan kulit lembut, bersih dan sihat dan boleh mengurangkan pada kulit.

Lavender : Bau lavendar yang menyegarkan, menjadikan kulit berbau segar dan dapat releasekan stress secara semulajadi.

Cucumber : Mengekalkan kelembapan dalam kulit dan membantu mengeluarkan  toksin dari badan secara semulajadi dan mengekalkan kulit yang sihat.

Aloe Vera : Beta Carotene, Vitamin C dan E yang membantu mengekalkan kelembutan kulit secara semulajadi dan mengekalkan kelembapan kulit.

Body Odour Removal : Azymacare Clay Body Wash menyingkirkan bau badan dan kulit berminyak tanpa menyental secara kasar

Info mengenai SLES dan SLES
Ramai pengguna yang masih keliru dengan penggunaan bahan SLES/ SLS yang terdapat dalam semua skincare produk spt shower gel, shampoo, facial wash dan sebagainya.

▶ Sodium laureth sulfate = SLES
Sodium lauryl sulfate = SLS

SLS dan SLES adalah berbeza walaupun kedua2nya berfungsi sebagai bahan surfactent atau bahan yg dimasukkan sebagai ejen pemekat, penstabil dan bahan awet utk ketahanan sesuatu produk tersebut. Semua produk ini akan ada SLES atau SLS ini untuk tujuan yg disebutkan tadi.

▶ SLES lebih lembut, tidak pedihkan mata, less impact pada kulit dan tidak disenaraikan sebagai bahan larangan. Harganya lebih mahal dari SLS. Kesemua produk termasuk produk bayi ada campuran SLE ini. Termasuklah produk Azyma Care Clay Body Wash.

▶ SLS pula biasanya akan dimasukkan dalam kebanyakan produk skincare tadi. Ianya lebih kuat kesan, lebih banyak buih dan harganya lebih murah. Boleh juga digunakan, tetapi dalam kuantiti yang betul. Harganya lebih murah. Azyma Care produk tidak ada bahan ini.

▶ Untuk rujukan, pengguna boleh rujuk produk-produk mandian bayi sekali pon akan ada SLES ini tapi bukan SLS.

Testimoni Azymacare Clay Body Wash
Testimoni pengguna adalah ianya dapat hilangkan bau badan walaupun berpeluh sepanjang hari. Untuk yg bekerja di dalam pejabat aircond, kulit tidak kering, malah lembab semulajadi sepanjang hari.

Untuk yang ada masalah kulit seperti ekzema, ruam, jerawat badan dan gatal-gatal, ramai yang telah mencuba dan memberikan feedback yang positif. Dengan menggunakan Azymacare Clay Body Wash dapat mengurangkan masalah tersebut.


Gatal berkerak settle dengan Azymacare

Kulit licin dan lembut macam spa

Azyma Group
● Syarikat 100% bumiputra Islam.
● Mempunyai Ahli Penasihat Syariah yang memantau perjalanan dan produk syarikat kami berlandaskan syarak dan halal.
● Syarikat didaftarkan dengan SSM sebagai Azyma Group Sdn Bhd (1260884-K).

Pengalaman Marina Menggunakan Azyma Care
First time Marina nak guna Azymacare ni rasa berdebar-debar la pulak. Baca dekat botol Clay Body Wash dah terbayang bau tanah liat. Bila dah pump, apply kat kulit, wahhh wangiii, segarrr sangat, bau macam sabun kat hotel. Serius tak main-main.

Tekstur sabun dia likat. Tak berbuih. After dah bilas tu, rasa selesa je kulit ni. Kalau ada masalah, masalah tu flush macam tu je kalau guna sabun Azymacare ni. Haa camtu sekali. Hihihi.

Marina dah guna Azymacare ni seminggu. Kulit Marina ni nampak makin tegang. Macam ada anti aging plak sabun Azymacare ni. Anak-anak Marina pon guna Azymacare ni. Dalam bathroom ni ada dua jenama Body Wash. Diorang pilih Azyma ni berbanding yang lagi satu sebab Azymacare ni wangi.

Satu lagi nak share dengan korang, haritu masa balik dari bercuti dari pantai timur, kulit Marina naik gatal-gatal. Macam kena kutu kucing. Lepas mandi guna Azymacare ni gatal-gatal tu dah lega. Kalau guna tiap-tiap hari mesti baik terus agaknya kan?

[Baca juga] : Bercuti di Ulek Beach Resort, Dungun

Tu je nak share pengalaman Marina menggunakan Azymacare dengan korang.


Produk Azyma Care adalah yang terbaik dengan mengutamakan kualiti dan kesucian. Azyma Care,  Gel mandian tanah liat premium untuk korang sekeluarga.

"Kind To Your Skin, Kind To The World"

Nak dapatkan Azyma Care boleh pergi ke website diorang. Dengar kata tengah on promosi:

Instagram:

Hubungi atau whatsapp terus:
 +6019 776 0647/ +603 6732 0647 
Patutlah ramai suka pergi Dungun, bukan nak tengok penyu, nak cari Jodoh di UiTM rupanya. Hehehe. Gurau je. Best student UiTM Dungun ye. Kampusnya betul-betul depan laut. Nak release tension gi ngadap laut. Tenang. Marina mencari jodoh dengan celup tepung je kat sini.

Setelah balik ke sarang, balik dari Dungun, Terengganu dah duk teringat makanan kat sana. Murah dan sedap. Pantai area Pantai Timur ni tak boleh mandi. Laut lepas kan, menunggu masa nak makan orang. Serammm. Sebelum terjadi baik kita elakkan. Ye dok?

Marina dan family ke Dungun saje nak makan angin. Thank you Kelab Ben Ashaari belanja penginapan di Ulek Beach Resort.

Kiteorang bertolak dari Ipoh pukul 9 pagi. Berhenti makan jap kat KFC Gua Musang. Kalini pergi ikut Felda Aring. Masa bulan 4 aritu ikut Gerik sebab pergi ke Kota Bharu dulu tapi tak sampai ke Dungun nun.

Ulek Beach Resort
Ulek Beach Resort ni terletak di Dungun. Paling tepat di Sura. Dungun tu boleh dikatakan besarla jugak. Resort terletak betul-betul depan pantai.

Marina pilih bilik Superior Deluxe Room. Bilik ni Queen Bed. Sesuailah untuk 2 orang dewasa. Tapi ruang dalam bilik masih lagi luas. Anak-anak kecik still boleh fit in lagi. Kena mintak extra bed. Tapi tak sure kena caj atau tak. Marina ada bawak sleeping bag sendiri. Hihi.

Kat Ulek Beach Resort ni ada swimming pool. Yang ni la sebab utama pilih Ulek Beach Resort. Kalau pergi bercuti kat mana-mana mesti cari hotel atau resort yang ada swimming pool. Request dari anak-anak.

Kat sini pon ada Cafe. Cafe dia cantik. Ada western food dan masakan kampung jugak. Masakan kampung ni lebih kepada Nasi Goreng Kampung, Mee Goreng, yang goreng-goreng la. Tapi Marina tak makan kat sini. Marina cari makanan kat luar dari resort. Kat cafe ni beli Dorayaki dan Volcano Cake. Sedap.







Aktiviti di Dungun
Sampai je kat Dungun, terus cari Ulek Beach Resort. Marina sampai dalam pukul 3 petang. Hari yang Marina sampai tu tak hujan. Boleh tengok pantai walaupon tak boleh mandi. Suka layan ombak dan pantai. Tenang je.

Memandangkan tak boleh mandi pantai, makanya, anak-anak Marina enjoy mandi kat swimming pool di Ulek Beach Resort. Sebab ni lah Marina pilih Ulek Beach Resort untuk bermalam sebab ada swimming pool.

Bila kita ikut request anak-anak, senang kita nak gi bercuti. Diorang akan dengar kata dan ikut je program yang kiteorang rancang.

Tak banyak aktiviti Marina buat kat Dungun ni sebab sampai dah petang. Marina pusing-pusing area Dungun ni je. Pergi kawasan Kampung Nelayan. Pastu gi Pekan dia mencari bekalan kat 7 eleven.

Marina ni bukan jenis google kawasan sesuatu tempat tu. Kalau nak gi Ulek Beach Resort, Ulek Beach Resort je la yang Marina google. Hehehe. Marina ingatkan area resort tepi pantai susah nak dapatkan bekalan. Tapi macam-macam ada rupanya kat Pekan dia. Nak ke Pekan dari Ulek Beach Resort ni dalam 10 minit je. Pekan dia ada Pizza Hut, Pusat Pakaian Hari-Hari dan macam-macam lagilah ada kat sini, memang tak sangka sungguh la.

[Meh baca sini sekali Jimat beli kelengkapan sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari] : 5 Sebab Memilih Pusat Pakaian Hari-Hari




Pekan Dungun

Tempat Makan di Dungun
Dekat sini korang tak payah risau pasal nak cari makan. Kalau malas nak cari makan kat luar, kat Ulek Beach Resort sendiri pon ada cafe dia. Korang boleh order je makan kat sini.

Macam Marina dan husband suka cari makanan yang tak dapat kat Ipoh. Terengganu kan famous dengan Nasi Dagang. Makanya sesi jalan-jalan cari makan pon bermula.

Kat area Sura ni tak susah pon nak cari makan. Banyak sangat kedai-kedai sepanjang pantai. Pilih je ikut keselesaan korang. Marina makan dekat Warung Kak Ha ke namanya. Warna pink.

Serius sedap wehhh Nasi Dagang Warung Kak Ha ni. Bagi Marina nilah Nasi Dagang yang sedap. Kalau ada lagi sedap Marina tak tau la pulak kat mana. Sebelum ni makan Nasi Dagang kat satu hotel ni, memang takleh nak telan. Nasi lemak kat Warung Kak Ha ni pon sedap. Biasa kalau kat Ipoh sambal dia sambal ikan bilis. Kat sini memang pesen Nasi Lemak sambal Ikan Tongkol eh?

Satu lagi makanan yang best kat sini celop tepung. Marina order Udang Celop Tepung. Yaaa ampunnn heavennya dapat makan udang kat sini. RM10 untuk 10 ekor. Murah. Udangnye besar-besar kau. Kalau kat Ipoh tak dapat kot harga ni.

Ni menu yang Marina makan:
Udang Celop Tepung
Nasi Dagang Ikan Tongkol
Nasi Lemak Ikan Tongkol
Air kosong 2
Milo Ais
Limau Ais

Total Marina makan sekali dengan air RM21. Murah ke mahal?

Pastu jalan-jalan lagi area Sura ni jumpa pulak Tupat Sotong. 3 ekor ni RM6. Bestnye kat sini. Macam-macam makanan ada. Murah lak tu.

Cafe di Ulek Beach Resort
Menu cafe Ulek Beach Resort

Tupat Sotong

Udang Celop Tepung

Pandangan Marina tentang Ulek Beach Resort
First thing macam biasa, Marina tengok toilet dulu. Toilet dia cantikkk. Terasa macam kat spa gitu sebab bath tub nye sunken. Lagi rendah dari lantai toilet. Sakanla anak Marina mandi bath tub. Takde masalah air. Pressure air kuat. Secondly Marina check iron. Iron ada dalam bilik. Senang ku nak gosok tudung. Sejadah pon ada disediakan di sini.

So far Marina berpuas hati duduk dekat Ulek Beach Resort. Bilik cantik, kemas dan agak luas. Resort biasanya ada semut tapi Marina tak jumpa semut dalam bilik kat Ulek Beach Resort ni.



Lobby resort





Orait sampai sini je sharing Marina pasal Dungun, esoknya pulak Marina gerak ke Kuala Terengganu. Next entri plak Marina share.

Menurut website Ulek Beach Resort ni kalau nak buat team building, atau nak naik boat diorang boleh arrange. 

Website:

Instagram:

Sebelum ni shopping kelengkapan sekolah menonong je. Tak kira budget pon. Masa tu yang bersekolah Marissa sorang je. Tahun 2020, dah 2 orang yang bersekolah. Tepuk dahi.

Sekarang dah start cuti sekolah. Misi mencari kelengkapan sekolah pon bermula.
Bulan Disember ni la ibu bapa duk sibuk nak beli segala kelengkapan sekolah anak-anak untuk tahun depan. Kalau sorang anak je yang bersekolah taklah terasa sangat. Tapi macam Marina ni, tahun depan, tahun 2020, 2 orang anak bersekolah. Yang pertama tu, Marissa nak masuk darjah 2 dan yang kedua, Miza darjah 1. Tak ke pening? Masa diorang tadika dulu, semua buku bacaan kena beli serba dua. Set buku yang sama, macam contoh buku "Bacalah Anakku" dan adalah beberapa buku bacaan yang lain lagi, sebab dua-dua anak Marina nak pakai di tadika. Dah macam anak kembar, semua kena beli 2 set.

Bukan setakat baju sekolah, kasut sekolah, tudung je yang nak kena beli. Yuran, buku latihan, buku aktiviti di koperasi sekolah pon nak kena standby duit. Mau RM400 seorang. Ni baru seorang tau. Kalau 2 orang dah RM800. Kalau bab buku aktiviti, yuran sekolah dah tak boleh nak jimat dah sebab Marissa darjah 2, Miza pulak darjah 1. Nak taknak memang kena beli jugak buku latihan dan bayar yuran. Ni semua harga standard. Carilah kat kedai buku mana sekalipon buku aktiviti harga semua sama. Buku latihan kosong pulak memang kena beli kat kedai buku sekolah sebab buku latihan kosongnya ada logo sekolah. Nasiblah baik buku teks dapat free.

Makanya Marina boleh berjimat kat baju sekolah, kasut sekolah, tudung sekolah, beg sekolah. Nak tahu tak macam mana Marina jimat berbelanja membeli peralatan sekolah anak-anak Marina?


Tips Berjimat Beli Kelengkapan Sekolah Anak
Tak semua mampu menyediakan keperluan sekolah anak-anak. Mungkin ada yang tak dapat menyimpan duit dari awal pon. Ada je duit simpanan perlu dikeluarkan untuk kecemasan sebelum sempat membeli keperluan sekolah anak-anak.

Masa anak pertama, Marina main beli je mana-mana kedai yang terlintas di fikiran. Dah masuk 2 orang bersekolah, barulah beringat. Kena berjimat. Padan muko kan? Hihihi. Baru Marina tahu rupanya di Pusat Pakaian Hari-Hari Marina boleh jimat banyak. Rugi awal-awal dulu tak tahu.

Mungkin ada yang berkata jahit sendiri lagi jimat. Ye tau. Tapi tak semua ibu bapa mampu nak jahit sendiri. Marina mesin jahit pon takde kat rumah. Makan pon banyak makan kat luar, nak menjahit lagilah kurang masa.

Nak tahu tips macam mana Marina berjimat?

1. Di Pusat Pakaian Hari-Hari semua kelengkapan sekolah ada jual di sini. Baju sekolah, kasut sekolah, tali pinggang pon ada. Korang tak perlu ke lain-lain kedai dah untuk cari kasut sekolah, baju sekolah. Jimat minyak dan duit parking.




2. Sebelum ni Marina pergi kedai jual baju sekolah, nak beli baju anak pertama, Marina tak pernah jumpa pon baju sekolah yang jual set (pinafore dan kemeja putih). Anak-anak Marina ni gegirl, jadinya surveyla pinafore. Surprisingly kat Pusat Pakaian Hari-Hari ni ada jual pinafore dan kemeja sekali, satu set. Satu set ni RM35.90 untuk saiz 24. Macam, ooo ok. First time jumpa jual yang set. Bukan pinafore je, baju kurung dan kain pon ada jual set. Kalau kat kedai lain, jual asing-asing. Pinafore RM24 dan kemeja putihnya RM25. Jadi totalnya RM49. Kalau dibandingkan, Marina dapat jimat RM13 bila beli di Pusat Pakaian Hari-Hari. Tak ke jauh beza tu?

Kalau korang bijak berbelanja kat Pusat Pakaian Hari-Hari ni, korang boleh dapat full set baju sekolah, stoking dan kasut sekolah untuk yang saiz paling kecik dengan harga RM65 tau.

Set baju pinafore jenama Jony & Jeny saiz 24 : RM35.90

Kasut Jony & Jeny saiz 28 : RM22.00

Stoking Jony & Jeny (3 pair) : RM6.90

Total : RM64.80


Murah ke murah sangat?

5 Sebab Memilih Pusat Pakaian Hari-Hari Membeli Kelengkapan Sekolah 

1. Dari Tudung Sekolah ke Kasut Sekolah, Lengkap di Pusat Pakaian Hari-Hari
Sebelum ni, Marina shopping baju sekolah Marissa kat kedai lain, kasut sekolah kat kedai lain sebab kedai baju sekolah tu tak jual kasut sekolah. Ini realiti bukan rekaan semata-mata. Anak first kan, tak tahu Pusat Pakaian Hari-Hari ada jual kelengkapan sekolah. Sekarang Marina dah tau, korang pon dah tau kan?

Marina tak perlu dah mencari tudung sekolah kedai lain, kasut sekolah kedai lain, kat Pusat Pakaian Hari-Hari semua ada. Korang nak cari kelengkapan sekolah semua ada di sini. Baju sekolah, tudung sekolah, tali pinggang, pen, pensel, bekas air semua ada kat sini, spentot pon ada tau. Takyah pergi 2, 3 kedai untuk melengkapkan keperluan persekolahan anak-anak korang.


2. Jenama yang berkualiti dan kemas
Ok yang ni paling Marina titik beratkan. Dulu zaman Marina sekolah, baju sekolah tak banyak pilihan. Tak banyak jenama baju sekolah yang ada. Pernah beli satu jenama tu, cutting dia serius tak cantik. Labuh ok tapi kat bahu jatuh. Bila bahu ok, labuh plak tak ok. Nak buat camno, balun je la apa yang ada.

Sekarang ni dah macam-macam jenama muncul. Kita je yang kena bijak pilih. Masa Marina pergi shopping baju sekolah anak-anak dekat Pusat Pakaian Hari-Hari, Marina tengok ada 2 jenama iaitu Jony & Jeny dan No Problem. Marina pilih jenama Jony & Jeny. Bila fitting baju sekolah pada anak-anak, cutting baju dia serius cantik. Ngam dengan anak-anak. Takdelah susah hati nak kena alter, potong bagai. Tudung sekolah pon ngam. Tak perlu jahit atau tetaskan benang bahagian bawah dagu tu.

Bab keselesaan tu memang tak dinafikanlah. Baju sekolah Jony & Jeny ni jenis cotton. Kualiti jenis cottonnya setanding dengan jenama baju sekolah lain. Tebal dan tak panas. Anak-anak ni kan aktif. Bila pakai cotton, takdelah panas dan tak rimas. Yang Si Miza tu, kulit agak sensitif sikit. Pakai baju yang kainnya pelik sikit, mulalah kata gatal. Tapi bila test baju sekolah jenama Jony & Jeny ni, takde plak ngadu apa-apa. Legaaa.




3. Staff yang ramah dan penyabar
Marina paling salute staff yang bekerja di Pusat Pakaian Hari-Hari. Pengunjung masuk je, ringan je mulut cakap "Selamat Datang". Mungkin SOP agaknya. Meriah kedai sambut kedatangan pengunjung walaupon kedai tengah ramai dengan pengunjung tapi masih mampu menyambut pengunjung yang baru sampai.

Marina suka staff tak ikut belakang bila kita duk tawaf dalam kedai. Staff di Pusat Pakaian Hari-Hari cuma datang tegur "nak cari apa" which is Marina suka. Ada certain kedai tu sampai ke sudah ikut montot kita. Rimas. Sudahnya memang Marina tak shopping kat kedai tersebut, keluar terus.

Satu lagi yang Marina suka, staff Pusat Pakaian Hari-Hari ni sangat sangat sangat penyabar. Senyum je memanjang. Sabar melayan kerenah pengunjung. Mintak ampun ye kalau anak-anak Marina banyak pe'el sepanjang shopping kat sini. Hihihi.

4. Banyak pilihan 
Ok yang ni part beg sekolah dan alat tulis. Banyakkk sangat yang cantik dan comel-comel. Marina suka design beg sekolah dia. Anak-anak lagilah suka. Alat tulis pon sama. Banyak sangat pilihan sampai Miqaila yang 3 tahun tu pon sibok nak beli pensel box.



5. Cawangan Pusat Pakaian Hari-Hari
Kat Malaysia ni ada 86 cawangan Pusat Pakaian Hari-Hari. Seluruh Negeri di Malaysia ni ada. Macam Marina kat Ipoh ni siap ada 2 outlet lagi. Korang bolehlah pilih mana-mana outlet ikut keselesaan dan yang terdekat dengan korang.

Perkara yang perlu korang tahu bila beli di Pusat Pakaian Hari-Hari



● Dapat FREEGIFT untuk setiap pembelian kelengkapan sekolah RM30 dan ke atas

1. Setiap pembelian RM30 dan ke atas korang akan dapat kalender percuma.

2. Shopping RM120 dan ke atas dapat percuma stoking putih.

3. Shopping RM150 dan ke atas, korang boleh pilih antara 2 paket stoking putih atau sepasang kasut putih. Kalau korang taknak stoking boleh pilih kasut putih. Boleh buat jogging.

4. Beli RM200 dan ke atas, korang akan dapat voucher daripada senheng.

● Berita Gembira buat pemegang kad debit/kredit CIMB

Jika korang pengguna kad debit/kredit CIMB, shopping menggunakan kad, korang boleh menikmati 15% diskaun bermula 1 Disember sehingga 31 Disember 2019.

● Pembelian Atas Talian
Untuk tahun ni pertama kalinya Pusat Pakaian Hari-Hari melancarkan pembelian atas talian. Kalau korang shopping barang kelengkapan sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari pada bulan Disember ni, korang akan dapat 15% diskaun. Korang beli RM50 dan ke atas dapat penghantaran PERCUMA! Berganda-ganda korang boleh jimat. Untung lahai badan kan?


Apa tunggu lagi? Shopping lekaih kelengkapan sekolah anak-anak sekarang sebelum FREEGIFT abih, saiz abih. Rugi tak rebut peluang!

Marina dah shopping kat Pusat Pakaian Hari-Hari. Korang dah belum?




Nak shopping online dan dapatkan 15% diskaun dan FREE postage boleh ke website diorang :

Maklumat Pusat Pakaian Hari-Hari :
Instagram :