Lirik Lagu Angan Merintih dari Iqa Nizam Memang Merintih - MARINA BASHAH

Lirik Lagu Angan Merintih dari Iqa Nizam Memang Merintih

Lirik Lagu Angan Merintih dari Iqa Nizam Memang Merintih | Angan Merintih nyanyian Iqa Nizam officially telah dilancarkan pada 25 September 2020 yang lalu. Dalam masa 2 minggu sahaja video klip Angan Merintih telah mendapat sebanyak 28K views di Youtube. Model utama dalam video klipnya menampilkan pelakon Fimie Don. Di dalam lagu Angan Merintih ni, Marina paling suka part korus dia. Apa yang Marina faham tentang lirik lagu Angan Merintih ini adalah ianya mengisahkan kisah percintaan kekasih di mana teman lelakinya mempersendakan cinta mereka. Pada awalnya hubungan cinta mereka begitu indah. Mereka gembira menjalani kehidupan cinta bersama. Cerita cinta mereka mulai dingin apabila si lelaki mula berhubung dengan wanita lain. Teman lelakinya bertemu wanita tersebut dan dapat dihidu oleh teman wanitanya. Tengok video clip di youtube pon dah obvious sangat kan? Teman lelakinya seperti seorang yang sweet talker serta suka memberikan layanan mesra pada semua wanita. Di atas sifat lelaki yang sweet talker ini, kemungkinan membuatkan teman wanitanya salah anggap pada teman lelakinya. Ini biasa terjadikan? Hmmm ntahlah betul ke idok intepretation Marina pasal lagu Angan Merintih ni. Marina tak pandai ayat-ayat puitis ni. 

Siapa je tak pernah pengalaman pahit, suka duka di alam percintaan kan? Sakit tapi itulah yang perlu kita hadapi. Orang kata barang lepas jangan dikenang. Keep on moving okeh. Bila korang dengar lagu dan menjiwai liriknya, tambahan tengok video klip, memang cukup meruntun jiwa. Marina pulak terasa sakit hati. Jangan melayan perasaan sedih lama-lama okeh. 

Cuba kita nilai video ni dari sisi positif. Wanita (Iqa Nizam) dalam video ini kuatkan diri untuk menerima takdir yang tertulis untuknya. Kalau kita ditakdirkan untuk tidak bersama, lepaskan je. Mungkin ada hikmahnya dan ada seseorang yang lebih baik untuk korang. Kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum. Gituuu. 

Siapa Iqa Nizam? 

Marina pon baru mengenali Iqa Nizam yang mempunyai vokal yang unik ni. Vokal seperti Iqa Nizam ini jarang dimiliki oleh penyanyi-penyanyi yang lain. Sebelum lagu Angan Merintih ini dikeluarkan, Iqa Nizam juga pernah menyanyi beberapa lagu iaitu Bunga, Derita Asmara dan Air Mata Kesetiaan. Iqa Nizam merupakan artis di bawah naungan Insictech Musicland. 

Iqa Nizam juga begitu dikenali di Indonesia kerana pernah berduet dengan penyanyi dari Indonesia iaitu Thomas Arya menerusi lagu Ku Disini Untukmu yang mendapat jumlah tontonan sejuta di Youtube. Tahniah Iqa Nizam berjaya mempunyai beberapa lagu. Semua lagu-lagu yang dinyanyikan oleh Iqa Nizam bergenre balada dan mengisahkan kisah percintaan. Marina doakan semoga Iqa Nizam terus maju di dalam bidang yang diceburinya.  

Jom hayati lirik lagu Angan Merintih dari Iqa Nizam ni. 



Lirik Lagu Angan Merintih

ARTIS : IQA NIZAM
LAGU / LIRIK:  EL HADAM

Verse 1:
Telah Tercipta, Saat Dirasakan Tiba
Menjunjung Nikmat Bahgia Tanpa Duga
Namun Terselit Sesuatu
Yang Menyakitkan Tanpa Segan Silu

Pre chorus:
Mana Mungkin, 
Ku Kan Menjadi Sasaranmu Lagi
Kerana Ku Tahu Kau Hanya Membuatku
Ku Berangan Dalam Beradu-!!!

Chorus 1:
Disaksikan Bulan Indah Cantik Mengambang
Temani Hatiku Sepinya Dibunuhmu
Bicara Katamu Membuatku Akur
Kisah Tersimpan Hanya Mimpiku

Verse 2:
Biar Sakit Dalam Diri Ku Sendiri
Takku Biar Mereka Menangis Untukku
Kerana Ku Yakin Disebalik Kisahku 
Tersimpan Harga Tiada Ternilai



Aktifkan nada pemanggil ini dengan cara berikutnya:

MUAT TURUN NADA DERING
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*669926# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1373151# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*738750# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 10051619 dan hantar ke 28383

Album : Iqa Nizam - Angan Merintih
℗ & © 2020 INSICTECH MUSICLAND SDN BHD
Publishing: MEDIA ASIA PRODUCTION SDN BHD

#IqaNizam #AnganMerintih #InsictechMusicland #ICSYVMY #slowrock #Indonesia #malaysia #izinkan

22 comments:

  1. 1st time dgr nama Iqa Nizam ni. Semoga sukses dlm kerjaya nyanyian

    ReplyDelete
  2. 1st time dengar nama dia. Artis baru kan? Tgk banyak juga yang post cte mengenai dia

    ReplyDelete
  3. Pretty sad song. Memang sedih lagu ni. Lirik menerangkan segalanya. Apatah lagi bila tonton klip videonya. Lagu yang berikan pengajaran buat pendengar sedang bercinta. Congrats Iqa Nizam. Nice song from u.

    ReplyDelete
  4. All the best Iqa Nizam! Akak belum dengar lagi lagu ni. Nanti nak check it out di Spotify.

    ReplyDelete
  5. Lirik dia buat Rawlins teringat kisah lama yang masih Rawlins ingat sampai sekarang. Menitis gak air mata aritu bila baca lirik dia

    ReplyDelete
  6. Muda lagi, suara pun lnak merdu menyanyi..Sis dah dengarnyaa..memang suara dia all out keluar...

    ReplyDelete
  7. Oh ni first time qeela dengar nama Iqa Nizam ni, bagus juga yea bila baca pencapaiannya tu, sampai dah dapat tempat di negara jiran kita, Indonesia. Moga maju jaya padanya!

    ReplyDelete
  8. Suara dia memang unik lah. Thomas arya tu legend tu. Bukan beshe-beshe tu. Huhu

    ReplyDelete
  9. Saya X pernah dengar lagu Ini. In fact, artist nie pun saya x kenal siapa. But she does look pretty.

    ReplyDelete
  10. Liriknya dalem bener ini. hahaha, walaupun baru denger lagunya, tapi sangat cocok jenis suara sama lagunya, Klop :D

    ReplyDelete
  11. Suara die unik. Ada jugak yang kenal die hanya sebab viral dari sukjin runningman haha. Tiktok ke apa. Lupa dah. Janji ada bakat kan. Bukan viral semata2

    ReplyDelete
  12. Saya pun baru 1st time dengar nama Iqa Nizam ni. Sekarang ramai sgt artis baru sampai tak sempat catch up 😂

    ReplyDelete
  13. Wah, first time kenal iqa nizam ni. Layan jugak tgk video dia ni. Banyak artis2 berbakat dkt malaysia ni , cuma popular atau tidak je kan

    ReplyDelete
  14. First time dengar nama dia. Waaa sebenarnya dah pernah berduet dgn Thomas Arya. Maknanya dia meman berbakat besar. Semoga terus sukses Iqa

    ReplyDelete
  15. Kitkat baru first time mengenali penyanyi ni melalui rakan blogger yang baru2 ni memperkenalkan lagu terbaru dia.. Serious, Kitkat suka sangat suara Iqa Nizam ni.. Unik! Jenis mcm suara Dato CT, dengar jer dah tahu penyanyinya.. Walaupun ramai yang boleh copy suara Dato CT.

    ReplyDelete
  16. single terbaru dia jiwang... aritu ada dgr cover lagu aishah puteri rasuluallah s.w.t tu best gak

    ReplyDelete
  17. boleh tahan suara artis baru ni.. kira artis baru la kan. memang boleh pergi jauh ni.

    ReplyDelete
  18. Wah memang bagus lagu Iqa ni, i dengar sekali nak repeat again and again.

    ReplyDelete
  19. best juga lagu dia kan? suka pula kita dengar lagu dia boleh tahan suara dia...

    ReplyDelete
  20. Dah dengar suaranta.. Lunak merdu. Baru tau pasl artis ni.. Semoga terus maju

    ReplyDelete
  21. macam iras penyanyi syura sikit muka iqa nizam ni.. tak pernha dengar lagi lagu2 dia.. nantri boleh la layan.. heee

    ReplyDelete