8 Sebab Memilih Shawl Instant dari Miracle Caliph - MARINA BASHAH

Friday, December 27, 2019

8 Sebab Memilih Shawl Instant dari Miracle Caliph

Baru tengok video tutorial shawl instant dari Miracle Caliph, Marina dah teruja sebab nampak mudah je nak pakai shawl ni. Belum lagi sendiri yang pakai. 

Sebelum ni tengok model-model buat tutorial shawl, cantik je terletak pada diorang. Jeles betul. Bila Marina beli shawl dan cuba buat tutorial seperti model-model tersebut, alahai, bentuk shawl pon tak nampak. Hahaha. Serius tak reti pakai pin shawl. Lebih cucuk kepala daripada cucuk shawl. Hahaha. 


Kalau beli shawl mesti beli yang instant punya. Kalau beli yang bukan instant duk pakat simpan dalam laci je la. Baru try kat rumah tak menjadi, memang tak pakai keluar rumah terus. Murung jadinya. So Marina lebih prefer pakai tudung bawal je berbanding shawl.

Satu lagi, Marina ni pakai spek mata, kadang beli shawl, nak bentukkan shawl agak susah. Shawlnya akan melekap kat dahi atau muncung atas tu jadi bulat which is Marina tak gemar. Tak cantik jadinya. Tak kena dengan bentuk muka Marina yang lonjong ni. Marina suka muncung tudung ni tajam sampai boleh cucuk langit. Hahaha. Urmmm tu la, nak cari shawl yang berkenan di hati memang sentiasa putus asa. 


Marina ada beli satu instant shawl ni, berjenama la jugak, instant shawl jenis ikat. Beli untuk pakai raya. Memang pakat pakai untuk raya ajela gayanye. Sebab shawlnye tak kena ngan bentuk muka Marina. Memang rosak gambar raya. Huhuhu. Ini cerita yang benar. Tidak ada yang tidak benar melainkan yang benar-benar belaka. Kebenaran.

So, Marina tersangatlah faham situasi korang-korang kan. Korang yang duk teringin pakai shawl tapi tengah mencari-cari dan siapa yang ada bad experience dengan shawl, korang perlu baca ni. 8 sebab korang wajib dapatkan shawl Miracle Caliph ni. Yang kelapan tu paling best!



8 sebab pilih shawl Miracle Caliph
Jimat Masa
Korang boleh jimatkan masa korang kerana Shawl Miracle Caliph tak perlu digosok. Korang juga tak perlu ambil masa yang lama untuk memakai shawl ni sebab ia mudah dibentuk, tak perlu lilit bagai sampai terbelit leher. Sarung 2 minit je dah siap. Hahaha.

Tak perlu gosok

Ini part paling Marina suka. Marina cukup tak gemar gosok menggosok ni. Bila nak travel, of course tudung akan renyuk-renyuk, minta digosok. Material Shawl Miracle Caliph adalah moss crepe emboss, so korang tak perlu susah payah menggosok tudung.

Mudah bentuk

Kalau pakai shawl, Marina memang give up. Tak reti nak belit-belit shawl ni. Bila time makan, abis shawl dah jadi senget benget. Murung tau. Tapi bila shawl Miracle Caliph ni korang masih cun walaupon kena menganga luas makan burger.

Selesa

Bila pakai Shawl Miracle Caliph ni, korang akan rasa confident je. Tudung helok terletak. Tak panas dan selesa.

Kemas

Shawl Miracle Caliph ni kemas dan cantik. Kainnya tebal dan tak jarang. Yang pastinya korang takkan duk tertiup-tiup dah muncung tudung nak bagi on point bila angin kuat melanda.

Ada 4 pilihan warna yang korang boleh pilih:

1)Purple Floral
2)Hitam Abstract
3)Pink Abstract
4)Nude Abstract

Pinless

Pakai shawl Miracle Caliph ni korang tak perlukan sebarang pin. Takdela susah-susah korang berangkut pin time travel. Kalau muka korang kecik mungkin perlukan pin, itupon hanya satu pin je, untuk di bawah dagu.

Muslimah Friendly

Shawl Miracle Caliph ni panjangnya 2 meter, so jangan risau, shawl ni muslimah friendly. Shawl ni tak pendek dan menutup dada. Korang boleh adjust ikut selera korang.

Style
Ada berbagai-bagai cara korang boleh gayakan dengan Shawl Miracle Caliph ni. Ni Marina tunjuk video tutorial 4 gaya menggunakan Shawl Miracle Caliph.

Review Marina pakai Shawl Miracle Caliph

Marina ni sejenis yang tak pandai pakai shawl tapi teringin sangat nak pakai shawl. Tengok model-model pakai cantik je. Bila Marina pakai Shawl Miracle Caliph ni, ya ampunnn mudahkan kerja Marina pakai shawl. Sarung-sarung je dah siap. Yang penting tak perlu gosok. Marina ni banyak travel, pahamla kalau bawak shawl dah tentu lipat-lipat dalam beg. Guna Shawl Miracle Caliph Marina dah jimat masa, takyah menggosok. Apa yang Marina suka, kain dia best, lembut, tak panas dan bila pakai, telinga tak jadi pekak.

Meh tengok tutorial yang Marina share ni:



Giveaway by Miracle Caliph
Pihak Miracle Caliph berbesar hati nak bagi hadiah #hijabrukayyahdoubleloopshawl by Miracle Caliph Exclusive ♥

Follow step di bawah :

1)Terhad satu seorang saja 
2)Kos postage perlu ditanggung oleh pemenang:RM10 sem/RM15 ss
3)Like dan follow page : https://www.facebook.com/MiracleCaliph/
4)For postage terus bank in ke : De Miracle Empire (MBB) 5620 8560 6801
5)Terhad pada 500 unit

Hubungi/whatsapp : 60105527736



Untuk makluman lanjut korang boleh ke :
Facebook Miracle Caliph :
Instagram :

9 comments:

  1. rasa nak cuba gak.. kot ada rezeki hehehe

    ReplyDelete
  2. Wah. Cantik jgk shawl ni. Walaupon 4 warna je, nampaklah limited edition sikit kan

    ReplyDelete
  3. wah...cantik. siapa peminat tudung shawl ni mesti dapatkan sekarang, ida tak minat tudung shawl..rasa tak kena kat muka.lebih suka tudung bawal

    ReplyDelete
  4. Sesiapa yang nak cuba shawl dari Miracle Caliph no bole la dpt percuma dulu dgn mengikuti syarat2nya.

    ReplyDelete
  5. Kalau saya perempuan, mmg sy cari jenis tudung yang tak payah gosok. Senang dan cepat. Gosok tudung nie ambik masa. Boleh sakit jiwa dibuatnya 😂

    ReplyDelete
  6. Kalau hari raya, penat tau tunnggu giliran masing2 nak gosok tudung. Memang instant shawal n memudahkan sekali sarung je siap kan. Boleh lah try dah nak bagi hadiah tu. Bestnya

    ReplyDelete
  7. Nampak macam senang sangat nak pakai tu.

    ReplyDelete