Banyakkan Susu Badan Dengan Superbytes dari Supercube

Banyakkan Susu Badan Dengan Superbytes dari Supercube | Penghasilan susu ibu sebaiknya dilakukan semasa korang sedang hamil lagi. Pengambilan makanan yang berkhasiat seperti sayuran, bijiran dan probiotik semasa kehamilan sangatlah penting. Bagaimana probiotik berfungsi semasa kehamilan? Korang tahu tak probiotik dapat membantu meningkatkan imunisasi bayi semasa dalam kandungan lagi. Tak dinafikan khasiat susu ibu adalah sangat penting dan terbaik untuk tumbesaran dan perkembangan bayi. Tetapi, bukan semua ibu mempunyai rezeki susu badan yang banyak. Di sini Marina nak kongsikan dengan ibu-ibu yang sedang mengandung atau sedang menyusukan bayi untuk menyiapkan diri bagi memastikan korang tiada masalah kekurangan susu badan. Apa yang dikongsikan di sini merupakan pengalaman dari ibu-ibu yang mengamalkan makanan tambahan dalam diet seharian iaitu Superbytes dari Supercube untuk menambah susu badan mereka. 

Penat sebenarnya bagi ibu-ibu yang kekurangan susu badan ni yang melakukan pelbagai petua untuk banyakkan susu badan. Dahlah badan lemah dan belum pulih sepenuhnya sebab baru lepas bersalin. Ditambah dengan stress nak menghadap sakit lepas bersalin. Anak pulak menangis tak cukup susu. Bukan senang ye. Mental kena kuat. Sokongan terutamanya dari suami dan orang di sekeliling sangat penting bagi ibu yang kekurangan susu ni. 

Superbytes Supercube

Makanan Banyakkan Susu Badan

Dulu, tukang urut kata nak banyakkan susu badan kena mengurut. Memang tak dinafikan mengurut adalah satu tips yang dapat membantu stimulasikan pengeluaran susu. Apa yang penting adalah pemakanan ibu mengandung atau ibu menyusu itu sendiri. 

Pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat dapat membantu menambahkan susu badan dan menghasilkan susu ibu yang berkualiti. Antara makanan yang dapat menambah susu badan adalah seperti : 
• kurma merah 
• longan kering 
• sawi 
• oat 
• madu  

Korang tahu tak, kandungan di dalam Superbytes mengandungi oat dan kurma juga yang dapat membantu banyakkan susu badan! 

Selain pemakanan, ibu-ibu perlu rajin pam susu jika bayi tidak menyusu dan simpan susu untuk buat stok. Ibu-ibu kena tahu cara-cara panaskan susu yang disimpan apabila perlu digunakan. 


Kenapa Memilih Superbytes Supercube?

Kenapa ramai pengguna yang mengamalkan Superbytes ini dalam pemakanan diorang? Superbytes Supercube ini menjadi pilihan kerana :
• Produk travel-friendly dan dapat menjimatkan masa.
• Kombinasi Oat dan Kurma semestinya sedap, sihat dan mengenyangkan.
• Dapat membekalkan tenaga seharian dan boleh kekal aktif.
• 100% natural, rendah kalori dan rendah Indeks Glisemik (GI).
• Sesuai diambil untuk anak-anak dan pelajar sekolah.
• Grab-and-go snack dan memudahkan rutin workout.
• Rasa yang sangat menarik dan lazat. Makan seperti coklat.
• Senang dibawa dan disimpan.
• Boleh diambil sebagai sarapan ringan dan sesuai untuk yang sibuk bekerja.
• Harga : Single Pack - RM34 sm RM36 ss 
• Combo Pack (4 in 1) - RM128 sm RM138 ss 
• 1 pack mempunyai 4 pack kecil 
• 1 pack kecil mempunyai 3 cubes

Tips banyakkan susu badan

Kandungan dan Fungsi Superbytes 

Superbytes ni merupakan makanan superfood yang berkhasiat, memberi tenaga, dapat membantu korang rasa kenyang lebih lama dan dapat dijadikan milk booster sebab ia mengandungi:

#1 White Malt

• Dikenali juga sebagai gandum yang merupakan sejenis bijiran.
• Mencegah obesiti.
• Mencegah diabetis.
• Mencegah sembelit.


#2 Oat Bran

• Bijirin yang kaya dengan serat.
• Menjaga kesihatan usus dan melancarkan pencernaan.
• Mengurangkan risiko sakit jantung dan kolestrol.
• Membuat perut kenyang lebih lama dan dapat membantu mengurangkan berat badan. 
• Makanan untuk tambah susu badan yang bagus.


#3 Dates

• Dikenali juga sebagai kurma.
• Memberikan tenaga dengan segera.
• Memudahkan kehamilan.
• Membantu proses tumbesaran.
• Kandungan zat besi dan kalsium dalam kurma menggalakkan penghasilan susu ibu yang berkualiti.


#4 Golden Raisin

• Menyihatkan mata.
• Memperbaiki sistem saraf dan otot.
• Membina tulang dan gigi.
• Membantu pemecahan lemak di dalam badan.


#5 Puree Dates

• Meningkatkan produksi sel darah merah


#6 Golden Syrup

• Ia merupakan sejenis gula yang berwarna keemasan.
• Ianya adalah bahan sampingan dari pemprosesan gula.
• Ianya selalu digunakan sebagai bahan perasa.


#7 White Chocolate Compaund

• Berfungsi sebagai antioksidan.
• Mencegah gout.
• Mengurangkan tekanan dan stress

Fungsi oat


Siapa yang Boleh Makan Superbytes?

Superbytes dari Supercube ini sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur termasuklah kanak-kanak. Bayi yang berusia seawal 6 bulan yang telah dikenalkan solid food juga boleh makan Superbytes ni. Tapi ibu-ibu kena pastikan bayi dah pandai mengunyah! Superbytes ini sesuai untuk :
• Ibu-ibu yang menyusu atau sedang berpantang.
• Mereka yang aktif bersukan.
• Snacking untuk anak-anak.
• Mereka yang berpuasa (energy bar, minum sekali dengan Supercube Red dates dan Goji berry).
• Snacking untuk mereka yang berdiet.

Superbytes

Kelebihan dan Keistimewaan Superbytes Dari Supercube

• Memberi tenaga kepada ibu mengandung dan menyusu.
• Membantu banyakkan susu badan, dijadikan sebagai milk booster dan melancarkan pengaliran susu badan.
• Perut kenyang lebih lama.



Feedback Dari Pengguna Superbytes yang Menjadikan Sebagai Milk Booster! 

Di sini Marina kongsikan testimoni dari pengguna yang mengamalkan Superbytes sebagai milk booster.

testimoni superbytes

testimoni superbytes

Pengalaman Marina Selepas Makan Superbytes

Jujur Marina bagitahu, pada awalnya Marina tak boleh terima makan Superbytes ni sebab rasa manis kurma tu Marina tak berapa gemar. Selepas asyik duk layan je makan kiub ni, jadi ketagih pulak. Marina suka rasa oat dia yang dicampur dengan rasa manis-manis kismis, kurma dan coklat putih. Marina rasa coklat putih tu yang membuatkan manis pada kiub ni kurang sikit, rasa macam kena pulak dengan tekak ni. Kalau ikutkan sehari hanya makan satu kiub sahaja dah boleh buat perut korang kenyang seharian, tapi Marina makan 3 kiub sekaligus. Dalam satu pack kecil ni dalam dia ada 3 kiub. Dah alang-alang tu, kita habiskan sepaket terus, kan? 

Tekstur dia kenyal macam energy bar tapi lagi kenyal dan padat daripada energy bar. Rasa dia tak muak. Nafsu nak makan Marina menjadi kurang lepas makan Superbytes ni. Perut terasa kenyang. Pada korang yang nak kuruskan badan tu bolehlah cuba amalkan Superbytes ini.



Khasiat Oat Di Dalam Superbytes Membantu Banyakkan Susu Badan!

Kepada ibu yang mengandung dan ibu menyusu, kalau korang nak banyakkan susu badan, korang boleh cuba amalkan Superbytes ini dalam diet seharian korang. Selain membantu tambahkan susu badan, dalam masa yang sama, dapat memberikan tenaga kepada korang.

Pada yang nak cuba Superbytes, korang boleh ke media sosial diorang. 


Instagram : supercube.hq 
Facebook : supercube.hq 
TikTok : supercubehq
Agent Website: agent.supercube.my


Post a Comment

19 Comments

  1. Eh nampak sedap lah pulak ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† supercube pun memang well known dengan khasiatnya... ๐Ÿ’• Mesti cuba untk ibu2 yg nak tambah susu ni ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  2. Banyak jugak bahan yang bagus dalam superbytes supercube ni. Sesuai juga buat hadiah untuk kawan yang dalam pantang :)

    ReplyDelete
  3. boleh rekomen dekat member.. kebetulan memang dia sedang menyusukan badan... moga dapat menghasilkan lebih banyak susu badan

    ReplyDelete
  4. banyak betul manfaat superbytes keluaran supercube ni kan. huda pun dah try, rasa sedap dan satu family boleh makan!

    ReplyDelete
  5. banyak juga khasiat oat ni. mana ibu yang sedang menyusu tu bolehlah try produk dari suupercube ni :)

    ReplyDelete
  6. Bagusnya Supercube dah keluarkan Superbytes nih. Saya tahu ada teh dia je, rupanya ada produk lain juga. Boleh try juga nnti nih.

    ReplyDelete
  7. Ohh wowo...this so delicious & convenient to enjoy , thanks for this, gonna check out to enjoy my tasting la. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  8. Banyak jugak khasiat Superbytes dari Supercube ni ya. Selalu dengar tentang Superbytes dari Supercube ni tapi tak pernah cuba lagi

    ReplyDelete
  9. I read many good reviews about this and going to check out more about this product

    ReplyDelete
  10. Baru tahu banyak juga khasiat produk ni. Sebelum ni memag pernah dengar tapi dengar2 macam tu je :)

    ReplyDelete
  11. Bestnya! Dah tak payah telan benda pahit nak banyakkan susu badan. Boleh rekemen pada kawan-kawan ni.

    ReplyDelete
  12. Wah bertambah lah list pilihan makanan untuk ibu-ibu menyusu lepas ni. Tak sempat nak ambil khasiat satu-satu, grab je superbytes ni. Dah la suka mengunyah.

    ReplyDelete
  13. This for sure easy handy for all breastfeeding mums, thanks for sharing this useful info here. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  14. Nampak sedap dan mudah. Senang sekarang bsnyak produk bantu milkbooster

    ReplyDelete
  15. kak azni ada teh saja, husband kak azni peminat tea vs k.azni peminat kopi. kadang2 pow juga husband kalau dia buat

    ReplyDelete
  16. Apahal lah zaman menyusu dulu takde jumpa benda² sedap macam ni... ๐Ÿคฃ

    ReplyDelete
  17. Dulu nak banyakkan susu badan kemain la susah. Sekarang lagi mudah tinggal makan je yang dah ada dipasaran

    ReplyDelete
  18. Sekarang ini dah mudah kan nak tambah susu badan. Boleh terus makan tak perlu nak masak-masak.. hihi. Nampak sedap pula milkbooster superbytes tu..

    ReplyDelete
  19. Nanti bolehlah rekemen supercube nih dekat anak buah sebab dia bf dah dekat 7 bln..

    ReplyDelete