Advertisement

5 Resepi Kek Ala-Ala Cafe / Hotel + Brownies

5 Resepi Kek Ala-Ala Cafe / Hotel + Brownies |  Dulu ada pengalaman buat kek, keknya selalu tak jadi. Kek bantat, kering, berderai dan macam-macam lagilah. Resepi kek dah ikut macam yang dikongsikan dalam website tapi tak tahu apa puncanya kenapa kek tak jadi. Nak masuk kelas baking belajar buat kek, yuran mahal, jauh dan kekangan masa. Siapa macam ni? Pada korang yang minat nak belajar buat kek tapi kurang masa, boleh dapatkan EBook Resepi Kek Ala-Ala Cafe dari Siti Hajar ni untuk membantu korang. Pada yang nak tahu tips bakar kek atau cara nak mula buat bisnes kek dari rumah, patut dapatkan ebook ini! Killer Resepi Kek Ala-Ala Kafe pun ada dikongsikan di dalam ebook ni!


Siapa Penulis Ebook Resepi Kek Ala-Ala Cafe? 

Sebelum korang membeli ebook ni, pasti korang nak tahu pengalaman atau background penulisnya kan? 

Siti Hajar, atau lebih mesra dipanggil Aja, merupakan seorang usahawan kek selama beberapa tahun. Pelbagai produk telah beliau hasilkan yang berjaya memenangi hati dan selera peminat-peminat kek. Beliau banyak mempelajari ilmu pembuatan kek secara formal dan tidak formal melalui buku dan kelas-kelas berbayar. 

Untuk pengetahuan korang, Aja pernah membuka sebuah kafe yang menjual pelbagai jenis kek. Sebelum itu, beliau juga pernah menjual kek-kek yang dihasilkan di booth-booth sekitar Kuala Lumpur dan ia mendapat sambutan yang amat menggalakkan.

Pengalaman Aja mengambil tempahan kek bermula semasa beliau menuntut di Universiti Malaya lagi (jurusan Kaunseling) untuk mencari duit sampingan bagi meneruskan pengajian. Disebabkan pengalaman dan minat yang mendalam inilah yang telah menjadikan beliau mahir dalam pembuatan dessert.

Kini, disebabkan kesibukan menguruskan keluarga dan perniagaan lain, Aja tidak dapat meneruskan perniagaan tersebut lalu menyerahkannya kepada orang lain. Ilmu serta pengalaman beliau tidak seharusnya disia-siakan kerana ramai yang berhasrat untuk belajar tetapi berdepan dengan pelbagai halangan (masa, yuran, lokasi dan sebagainya).

Daripada situlah Aja mendapat idea untuk menghasilkan ebook dan video Resipi Kek Kafe, yang dihasilkan dengan penuh teliti dan jelas. Kini, semua orang boleh belajar untuk membuat kek pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja mengikut keselesaan masing-masing. Niat beliau ialah supaya ilmu dan pengalaman beliau dapat dimanfaatkan untuk kegunaan sendiri dan juga untuk membuat perniagaan kek dari rumah.


Kenapa EBook? Kenapa tak buat Kelas Baking Sahaja? Ini Jawapan Siti Hajar

Kalau korang nak join baking class, fikirkan sejenak ya. Secara umumnya, baking class ni ada beberapa kelemahan iaitu:

• Resipi yang diajar ikut suka baker tu nak ajar apa. Kalau resipi yang korang nak belajar tu tak ada dalam senarai, korang kena join kelas yang lain.
 
• Baking class jarang dibuat kerana perlu mengikut kelapangan baker tersebut.

• Bilangan baker tak ramai jadi tak banyak pilihan yang ada.

• Ada sesetengah baker sekadar ajar buat kek “kampung” sahaja seperti butter kek, kek kukus dan sebagainya. Kek bertaraf kafe / hotel memang jarang orang buat kelas.

• Yurannya dikira mengikut bilangan kek. 1 kek dalam RM100-150. 3 kek dah RM450 untuk 1 hari kelas. Ada yang mampu, ada yang tidak.

• Ia memakan masa yang lama. Sehari suntuk 1 hari paling banyak pun sempat belajar 3 kek sahaja. 

• Bila join kelas, ada yang advance dan ada yang beginner, jadi kalau beginner, korang mungkin akan ketinggalan sebab baker tak sempat nak melayan or nak tunjuk baby steps kat korang. 

• Kelas memakan masa sebab lepas siap 1 kek nak kena basuh spatula, bowl, mixer dan sebagainya pula untuk persiapan membuat kek seterusnya. Ia dah mengurangkan produktiviti anda di situ

• Baking class kebanyakannya dibuat di rumah baker tersebut, yang selalunya ia terletak “nun jauh di pedalaman”.


10 Sebab Korang Perlu Dapatkan EBook Resipi Kek Cafe Dari Siti Hajar!

Rata-rata ramai pelanggan menyuarakan yang mereka berpuas hati dapatkan EBook Resepi Kek Cafe dari Siti Hajar kerana ada di antara mereka sebelum ini merupakan pelanggan Aja semasa Aja aktif berbisnes menjual kek dahulu. Mereka suka jenis kek resepi yang dikongsikan oleh beliau. Kenapa mereka dapatkan EBook ini dari beliau? Apa specialnya Ebook beliau? Kelebihan dan keistimewaan Ebook Resepi Kek Cafe dari Siti Hajar :

• Penulis mempunyai pengalaman yang banyak dalam membuat kek dan merupakan pemilik kafe.
• Resipi keknya luar biasa, lain daripada kek yang ada di pasaran.
• Resepi memang menjadi walaupun pertama kali buat!
• Tips-tips buat kek yang 'standard' yang sangat berguna seperti tips frosting yang tidak dapat pada resepi lain.
 • 6 Step-by-step dalam video yang sangat jelas dan mudah difahami.
• Mengandungi resepi 5 kek yang continental, berkualiti tinggi dan special + 1 special brownies. Resipinya betul-betul 'standard' kafe.
• Puluhan baking tips olahan Aja sendiri hasil pengalaman bertahun-tahun.
• Senarai 20 peralatan yang diperlukan baker serta kegunaannya.
• 5 bake shops paling popular di Lembah Kelang (dan cara mencari bake shops di tempat korang).
• Tips memulakan bisnes kek sendiri.
• 5 Resepi Kek Ala-Ala Kafe + 1 Resepi Brownies. Tontotn juga video cara-cara membuat Kek Nutella Hazelnut.
#1 Kek Nutella Hazelnut 
#2 Kek Victoria Sandwich 
#3 Kek Pecan Butterscotch 
#4 Kek Pandan Gula Melaka 
#5 Kek Classic Red Velvet
#6 Aja Special Brownies






Siapa yang Perlu Dapatkan EBook Resepi Kek Cafe Ini? 

Adakah korang salah seorang daripada mereka-mereka di bawah ni? Kalau ye, korang harus dapatkan Ebook Resepi Cafe ni! 

• Mereka yang ingin menjana pendapatan secara sampingan.
• Mereka yang lebih suka buat sendiri daripada beli terus dari kafe.
• Mereka yang ingin menjual kek secara online.
• Mereka yang suka bagi pada kawan-kawan dan ahli keluarga.
• Mereka yang mempunyai masalah untuk menghadiri kelas pastry, dan ingin buat kek yang betul-betul standard kafe.
• Mereka yang teringin merasa Resepi Kek Cafe.
• Mereka yang minat untuk belajar baking.
• Mereka yang ingin membuka cafe sendiri.


Feedback Dari Pelanggan Mengenai Ebook Resepi Kek Ala-Ala Cafe

Di sini Marina kongsikan feedback positif dan review daripada pelanggan yang telah membeli EBook Resepi Ala-Ala Kafe dari Siti Hajar ni.
 



Dapatkan Diskaun RM20 untuk EBook Resepi Kek Cafe Sekarang! 

Objektif Resipi Kek Kafe ialah untuk membantu mereka yang ingin mempelajari cara-cara membuat kek dengan cara yang lebih mudah iaitu melalui ebook resipi dan video penerangan. Kelas membuat kek atau baking class jarang diadakan. Jika ada sekalipun, yurannya lebih tinggi, lokasinya terhad di Lembah Kelang dan bilangan pesertanya pula terhad. 

Resipi Kek Kafe ini dapat membantu mereka yang berminat untuk mempelajari resipi serta cara-cara membuat kek bertaraf kafe / hotel melalui ebook dan video penerangan yang jelas, ringkas dan mudah difahami.

Korang boleh dapatkan Ebook Resepi Kek Cafe di link ni https://resepikekcafe.com/ dan jangan lupa guna kod kupon "kek20" untuk RM20 diskaun.





Post a Comment

16 Comments

  1. Allahu terliur terus tengok semua gambar kek tu

    ReplyDelete
  2. Mudah belajar sekarang.. ada ebook dah boleh jana pendapatan

    ReplyDelete
  3. Sedap sedap nya kek tu semua! Terliur lak nengok nya. Ok nanti nak intai Resipi nya

    ReplyDelete
  4. Bagus ni.. Kalau class kene tulis. Ni dh siap tulis. Hehehe..

    ReplyDelete
  5. Bagus ada e-book macam boleh buka belek terus dekat situ ilmunya..

    ReplyDelete
  6. Wah best nyer! banyak recipe dalam tu and boleh try to learnt how to bake also.

    ReplyDelete
  7. Menarik ebook ni, semua jenis kek ada

    ReplyDelete
  8. Wah. Banyak recipe ni. Nak cuba. Nampak semua pon sedap

    ReplyDelete
  9. Macam muda lagi orangnya kan, tapi berbakat.. satu buku banyak resepi dapat.. ingat nak beli nak hadiahkan kat anak laa..

    ReplyDelete
  10. Wah many type of bakes! Ebook can help ppl to learn easy!

    ReplyDelete
  11. Bagus ada ebook macam ni... bayar terus dapat... tak yah eluar rumah semata-mata nak beli buku resepi... konfim jimat masa

    ReplyDelete
  12. Meletopnya ada E-book untuk pastri dan kek. Saya tak berbakat dan tak pandai buat kek. Boleh la usha ebook ni.

    ReplyDelete
  13. menarik buku ni.. boleh cari satu nanti nak rujuk senang jer.. best bila dapat hasilkan hidangan sendiri

    ReplyDelete