Review Fungsi Pelembap Muka Yang Tidak Berminyak Dari Hansaegee Nature - MARINA BASHAH

Review Fungsi Pelembap Muka Yang Tidak Berminyak Dari Hansaegee Nature

Review Fungsi Pelembap Muka Yang Tidak Berminyak Dari Hansaegee Nature | Melihat ramai pengguna memberikan feedback yang positif terhadap Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature, Marina rasa tertarik untuk mencuba sendiri pelembap wajah yang mampu mencerahkan kulit juga ini.

Susah nak cari pelembap muka yang serasi dengan kulitkan? Ada tak kalian melalui pengalaman apabila pakai moisturizer, muka akan jadi berminyak dan make up bercapuk? Tambahan kalau berada di bawah cahaya matahari, muka jadi berkilat, make up yang sepatutnya jadi cantik habis rosak gara-gara pakai moisturizer yang tak sesuai dengan kulit wajah kita.

Ada tak di antara kalian yang hanya amalkan supplement untuk mengekalkan kecantikan kulit? Penjagaan kulit secara luaran juga adalah amat penting tau. Jeragat dan jerawat akan muncul di kulit wajah jika terdedah pada persekitaran yang tidak bersih dan kita tidak mengambil langkah untuk membersihkan wajah. Debu kotoran yang melekat di kulit wajah tidak akan hilang dengan hanya mengamalkan supplement.

Punca masalah kulit wajah gelap

#1 Terdedah kepada cahaya matahari
#2 Parut akibat jerawat atau luka
#3 Hormon seperti wanita yang mengandung dan faktor umur yang semakin meningkat menyebabkan pigmentasi berlaku.
# Tidak memakai Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream untuk melindungi kulit wajah dari sinaran UV

Cara Memilih Moisturizer

Untuk memilih moisturizer yang sesuai dengan kulit wajah, kalian perlu melihat kandungan minyak dan air yang terkandung dalam pelembap tersebut.

#1 Kulit kering dan menegang - Sesuai menggunakan pelembap jenis krim yang yang berasaskan air dan minyak.

#2 Kulit berminyak dan kombinasi (kering dan berminyak) - Gunakan pelembap jenis gel. Pelembap jenis gel mengandungi kadar lembapan air bebas minyak. Kalian yang mengalami masalah jerawat seeloknya menggunakan moisturizer jenis gel kerana moisturizer jenis krim dan losyen akan menyebabkan liang pori-pori tersumbat.

#3 Kulit kering yang ekstrem - Gunakan pelembap jenis losyen. Pelembap jenis losyen ini mempunyai kadar kelembapan yang tinggi berbanding gel. Kalian yang mempunyai kulit kering teruk sehingga menggelupas seeloknya gunakan pelembap jenis ini.

Aqua whitening cream

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream 

Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature adalah sejenis moisturizer yang dihasilkan untuk melembapkan, memperbaiki kulit tona tak sekata, meredakan kulit sensitif dan dalam masa yang sama mencerahkan kulit wajah.
Krim pelembap ini juga boleh mengawal minyak yang berlebihan di wajah. Ianya sesuai digunakan untuk semua jenis kulit,  samada kulit sensitif, kulit normal, kulit berminyak atau kulit kombinasi.

Estrak Herbal yang terkandung di dalam Aqua Whitening Cream memulihkan kelembapan kulit sehingga ke kulit paling bawah dan mengekalkan kelembapan kulit untuk membentuk kulit wajah yang lembut. 

Aqua Whitening Cream ini selamat digunakan. Ianya tiada paraben, alkohol dan sulfat yang boleh memudaratkan kulit wajah.

Fungsi dan Kandungan Aqua Whitening Cream

Kandungan utama yang terdapat di dalan Aqua Whitening Cream adalah Camellia Japonica Seed Oil dan Niacinamide. Kandungan lain yang terdapat dalam krim ini juga adalah Angelica Acutiloba Root Extract, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kenel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract and etc. 

Fungsi Camellia Japonica Seed Oil
• Non-comedogenic,  
• Not blocking skin pores
• Not contributing to acne
• Membaiki kuli kering dan kulit rosak akibat terbakar
• Melembapkan kulit sehingga ke lapisan kulit wajah paling bawah

Fungsi Niacinamide
• Dikenali juga sebagai vitamin B3 untuk merawat penuaan
• Berfungsi sebagai agen pencerahan kulit
• Memperbaiki garis kedutan halus, kulit kusam dan permukaan kulit wajah yang bermasalah
• Mengawal minyak
• Melembutkan kulit
• Mengecilkan liang pori

Cara menggunakan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream 

1. Gosok krim pada seluruh wajah dan leher. Beberapa saat water drop akan keluar.
2. "Patting" wajah kalian secara lembut menggunakan tangan.
3. Guna Aqua Whitening Cream pada waktu pagi dan malam.

Aqua whitening cream
Water drop muncul

Aqua whitening cream
Aqua Whitening Cream


Gigih nak tunjuk water drop yang muncul

Massage

Patting

Muka glowing gitu

Review Marina Selepas Menggunakan Hansaegee Nature Whitening Cream

Bau wangi seperti bau lemon yang lembut terjah masuk ke hidung apabila Marina bukak bekas Aqua Whitening Cream. Memang rasa tenang je bau dia. Warna krim dia putih hampir-hampir nak jernih.  Semasa nak sapukan krim di muka, Marina rasa tekstur krim dia seperti gel yang sangat lembut, tu belum sapu lagi di muka, baru rasa di jari. Bila dah sapu di muka, krim dia tak rasa berminyak, tidak melekit dan cepat meresap dalam kulit. Marina rasa selesa guna Aqua Whitening Cream ni sebab muka Marina tak berminyak walaupon kena cahaya matahari. Yang bestnya tak perlu ambil masa yang lama untuk keringkan krim di muka. Selepas seminggu menggunakan Aqua Whitening Cream,  kulit wajah Marina dah semakin lembut dan nampak tegang.

Tekstur dia lembut dan ringan



Nampak tak beza? Sebelum nampak muka kusam kan? 


Macam mana nak dapatkan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream? 

Selanjutnya kalian boleh ke website Hansaegee Nature untuk mendapatkan produk mereka:

Website: 
IG page: 
FB page: 
Youtube page: 


[Baca juga] :

33 comments:

  1. Mcm best ja pakai ..terasa ringan pla muka bla guna..nmpk perbezaan nya

    ReplyDelete
  2. Saya hari2 wajib pakai pelembap, sebab muka saya jenis kulit kering

    ReplyDelete
  3. Dok baca review kata best cream ni. Tertarik nakncuba jugak nanti

    ReplyDelete
  4. good info :)

    Jemput join giveaway ejulz k. Tamat pada 15 JUL 2020.

    Giveaway by ejulz & mamapie

    ReplyDelete
  5. Memang bagus pelembap Hansaegee ni sebab memamg pernah pakai produk dia

    ReplyDelete
  6. brand nie mmg elok.. pernah pakai cc cream dgn pembersih dia.. yg nie blum try lg

    ReplyDelete
  7. suka pakai Aqua Whitening Cream Hansaegee ni sebab sejuk je bila apply dekat muka. Jadi magic pulak tu bila dia tukar kepada water drop

    ReplyDelete
  8. I love produk yang ada Niacinamide. Umur yang makin meningkat ni perlukan pencegahan pigmentasi. Bagus lah!

    ReplyDelete
  9. Mommy suka kalau product yang jenis bila pakai mcm tak pakai je. Ringan.

    ReplyDelete
  10. Tertarik dengan produk ni sebab waterdrop.. So muka akan lembap je

    ReplyDelete
  11. Macam-macam produk berkaitan kulit wajah ada di pasaran. Nak cari yang sesu dengan kulit muka tu yang kekadang payah dan bila dapat yang sesuai rasa c tak mau tukar. Boleh suggest kat anak sedara produk ni mana tau sesuai kan. TerimA kasih untuk info.

    ReplyDelete
  12. mesti best dan sesuai untuk kita juga, sebab kita jenis kulit sensitif..tekstur yang tak berminyak dan jenis water-based tu yang syok...tak rasa melekit kalo pakai...

    ReplyDelete
  13. Makin banyak review yang meruntun raga dari Hansaegee nie. Nampak gaya kena try gak nie - kalau tak ketinggalan la Rawlins hehehe

    ReplyDelete
  14. Tercari-cari jugak produk hilangkan minyak ni. Sebab banyak menghadap matahari ni kot. Mana tahu produk ni kena dgn kulit sendiri kan

    ReplyDelete
  15. Pernah guna produk ni and kesannya mmg best.. cepat serap dan melembapkan kukit wajah

    ReplyDelete
  16. Sis suka jenis pakai yang tak berminyak...so kalau apply makeup ke, takde le nampak berkilat..

    ReplyDelete
  17. Kak klu keluar rumah baru pakai pelembab muka, nti blhlah cuba produk Hansaegee Nature

    ReplyDelete
  18. Sekarang ni makan panas kan. Memang wajib lar pakai pelembab ni. :)

    ReplyDelete
  19. Nampak ringan je tekstur pelembap tu... Ada juga saya baca review ni sebelum ni... rata-rata memang terbaiklah feedbacknya... Ni yang buat saya teruja nak cuba juga ni... Hehehehe...

    ReplyDelete
  20. Kita tak pernah try tapi suka baca review produk ni sebab semua positive dan best

    ReplyDelete
  21. Boleh cuba ni...susah nauu nk cari pelembab yg sesuai kulit muka ni...singgah kejap n done follow...jemput follow semula di www.bondachanteq.com n www.dakwatpena.com...

    ReplyDelete
  22. Best pelembap Hansaegee ni. Kulit Yaya jenis kering..pakai pelembap ni mmg serasi. Facial wash Hansaegee pun best.

    ReplyDelete
  23. cleanser hansaegee ni pernah guna. memang best. yang moisturizer dia, belum try lagi. nampak ramai gak yang dah cuba. macam best je.

    ReplyDelete
  24. Ramai cakap pelembap hansaegee ni bagis. Mimi memang nak try produk ni sebab teksturnya yang more paada gel tu memangvsesuai untuk oily skin macam Mimi.

    ReplyDelete
  25. Produk Hansaegee mmg bagus, dah pernah pakai skin care tapi yang ni belum pernah cuba lagi.. teringin nak cuba juga menarik tengok kelebihan produk nih

    ReplyDelete
  26. memang perasan sangat perbezaan tu marina.. baguslah.. ehh nak cuba gak la.. :D

    ReplyDelete
  27. Waa.. Mcm mau cuba juga.. So far baru cuba cc cream ja..

    ReplyDelete
  28. Great post... Very informative

    ReplyDelete
  29. nice. nampak beza sebelum dan selepas tu.

    ReplyDelete
  30. suka nya sebab dia waterbase kan.. memang sesuai utk kulit berminyak sebab tak nemanbahkan minyak pada muka macam moisteriser yang lain..

    ReplyDelete
  31. Syu pun pakai aqua moisturizer hansaegee ni. Memang serasi dgn Syu sebab tak menyebabkan jerawat

    ReplyDelete
  32. Great content. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  33. Great post. Nicely written. Keep up the good work.

    ReplyDelete