Kita Beauties Col'la

Assalamualaikum. Hai

Korang ada amalkan apa-apa supplement tak untuk badan korang? Tak kisahla untuk cantikkan kulit ke atau nak kuruskan badan? Marina ni macam-macam supplement Marina consume. Vitamin C, produk kuruskan badan, B complex pon Marina ada ambil. Kalau rasa kulit macam dah kering, badan pon letih semacam, Marina mulalah mencari supplement.

Orang kata nak cantik, nak kurus bermula dari perut kita. Apa yang kita makan, mencerminkan luaran kita. Haaa gitu.

Kalau korang nak tau Kita Beauties ni dia ada 8 jenis produk kat pasaran. Kita Beauties ni dia merupakan minuman campuran botani.

Korang boleh cari Kita Beauties ni kat Guardian tau. Harga sekotak Kita Beauties ni RM28.80 je. Sekotak ada 10 sachet.

Minum Kita Beauties Col'la untuk kurangkan jeragat

Marina consume Kita Beauties Col’la. Marina consume ni sebab umur dah makin meningkat. Korang tau tak umur makin meningkat tapi kolagen makin menurun? Kolagen ni bukan takat muka korang je berkedut tau. Bila kolagen dalam badan menurun, macam-macam penyakit menyinggah pada kita. Antaranya, tisu dalam badan kita berkurangan dan akan menyebabkan lutut kita sakit akibat kekurangan tisu. Haaa daripada sakit kemudian hari lebih baik kita tambahkan kolagen dalam badan kan?


Kita Beauties Col’la ni mengandungi Pomegranate, Collagen, Vitamin C, Asthaxanthin dan Omega 3.

Kita Beauties Col’la dapat :

• Memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
• Menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
• Mengurangi kedutan dan garis halus
• Mengecilkan pori kulit
• Menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
• Meningkatkan sistem imunisasi badan
• Mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
• Mengatasi masalah jerawat dan jeragat

Best ke best sangat Kita Beauties Col’la ni?


TAPI...kalau nak cantik mestilah berpantang sikit. Macam orang lepas beranak, nak pasang badan kenala pantang sikit kan?

TIPS/PANTANG
• Untuk MASALAH JERAWAT sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya.
• Elakkan pengambilan KAFEIN sebab boleh mempercepatkan penuaan.
• Time period seeloknya korang stop sekejap sebab sistem penyerapan badan masih lemah jadi  membazir kalau minum time period. Hari keempat korang start balik consume.
• Kalau korang ada makan ubat, JARAKKAN waktu pengambilan selama 5 jam
• Kalau ambil supplement lain atau jamu korang boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan
• Sesuai diambil selepas kandungan/baby yg berusia 4 bulan ke atas utk ibu mengandung/ ibu menyusu.
• Produk slimming/detox TIDAK SESUAI untuk ibu menyusu atau ibu mengandung.
• Amalkan minum AIR MASAK 2-3 liter utk kesan terbaik.
• Jika mempunyai MASALAH KESIHATAN sila rujuk doktor atau pakar kesihatan dulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk.
• Produk yang MEMPUNYAI KOLAGEN tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.
• Boleh bancuhkan dgn air suam, air biasa atau air sejuk tapi pastikan betul-betul larut dulu sebelum korang minum.
• Produk ni sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. (waktu yg dicadangkan ialah sebelum tido sebab penyerapan waktu malam lebih tinggi)

APA YANG KORANG PERLU TAHU TENTANG KITA BEAUTIES
• Produk Kita Beauties bukan diperbuat daripada ubat. Kita Beauties tidak dapat bantu menyembuh sakit sakit kronik korang.
• Produk Kita Beauties hanya Makanan tambahan anda seharian . Kita Beauties hanya membantu mengimbangkan nutrisi yg kekurangan dari makanan seharian korang . Produk Kita Beauties adalah produk yg diperbuat dari makanan seharian kita seperti sayur-sayuran , buah-buahan dan kolagen
dari ikan . PRODUCT KITA BEAUTIES ADALAH SUPERFOOD. 
• Produk Kita Beauties ada No.Reference dari Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) dan dikategorikan sebagai makanan. Tiada No. MAL sebab No. MAL hanya untuk produk yg diperbuat dari ubat / dikelaskan sebagai ubat. Faham ke faham sangat?

CARA PENGAMBILAN
Senang je nak consume Kita Col’la ni. Korang bancuhkan dalam 100ml air. Boleh bancuhkan dengan air biasa, air suam ataupun air sejuk TAPI pastikan betul-betul larut dulu sebelum minum.

Satu sachet satu hari

Bancuh dengan 100ml air suam/sejuk

Minumla dengan gembira

Sampai sini je perkongsian dari Marina untuk korang. Harap dengan perkongsian Marina ni dapat membantu korang yang tengah tercari-cari produk untuk mendapatkan kulit dan badan yang sihat serta menawan.

KITABEAUTIES -  “MAKE YOUR SKIN & BODY HAPPY”

Untuk maklumat lanjut korang boleh tengok sini:

Website: http://www.kitabeauties.com/
Facebook: kita beauties
Instagram: @kita_beauties

33 comments:

  1. Sy x pernah cuba lgi mana2 supplement.. haha mungkin boleh cuba yg ini kot.. terima kasih atas perkongsian ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama atika. Mudah nak dapatkan Kita Beauties ni. Kat Guardian pon ada.😊

      Delete
  2. Murahnya harga...nanti nak try usya lah produk ni. Tq marina sharing pasal kelebihan buah delima. 👏👏👏

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murahkan. Sama sama julia. Benda elok kita share info.

      Delete
  3. dah bertambah usia patut kena amalkan dah ni supplement..tq share info.

    ReplyDelete
  4. pernah ambil minuman suplement sebelum ni..mmg elok..ni tak pernh cuba yang ni..sekrg minum colla white

    ReplyDelete
  5. Kinah pernah minum kita beauties ni tapi yang kotak oren tu. Memang elok dan kulit pun lembap je. Nanti nak cuba colla white pulak la

    ReplyDelete
  6. Banyak rupanya produk keluaran Kita Beauties ni ek. Aritu kte try tg kita put’h tu..yg untuk kulit

    ReplyDelete
  7. good that you sharing here, my friends are looking this type of products. Shall let her know too.

    ReplyDelete
  8. wah, banyak betul khasiat yer. ni yang nak kena try ni!

    ReplyDelete
  9. Pomegranate ni memang sangat baik tau untuk tubuh badan kita. lebih2 lagi dengan sumber vitamin C yang sangat banyak dalam buah Pomegranate. Tapi buah Pomegranate di dunia disahkan oleh badan induk organic food terletak dekat Azabaijan tau.

    ReplyDelete
  10. aduhai. kafein. penuaan ekk?
    aida ni ketagih kafein tau. aduhai. need to reduce lah kan.
    so this for 30 hari lebih kurang hampir rm90 la kan. ok lah. harga mampu milik tu.
    wajib makan suplemen. kena sihat dalaman juga kan.
    moreover, beauties colla mudah beli - guardian. terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Pemakanan sekarang tak jamin kesihatan kita. Kne consume supplement

      Delete
  11. Secara peribadi Naim tak berani nak cuba, maaf tak tawlah nak habaq. hehe. Apapun terima kasih kerana ada review sebegini. Kerna ia menjadi pilihan para wanita

    ReplyDelete
  12. Nampak menyegarkan je guna produk ni. Hopefully dpt membantu saya kekal segar sepanjang hari. Bila kerja byk ni, muka tampak lebih tua dari umur 😬😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Betul kawasan persekitaran sekarang menyebabkan kulit tak sihat

      Delete
  13. wah Kita Beauties ni memang good ya. Nice that it is available at Guardian with affordable price. I will take a look of it.

    ReplyDelete
  14. Bila dah jual kat guardian dah tak rasa was was nak cuba. Harga pun murah je. Boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
  15. Harga dia tak lah mahal sangat tak sampai rm 30 kan. nampak macam menarik produk ni

    ReplyDelete
  16. elok untuk penjagaan dalaman ni. dapat sihatkan kulit as well.

    ReplyDelete
  17. Sounds like an amazing product can maintain our beauty with it, I can't wait to try it out.

    ReplyDelete
  18. wahhhh harganya sangat murah kalau nak dibandingkan kolagen produk yang lain. okay nanti nak beli dan cubalah. kolagen mmg penting untuk tampak muda dan remaja. gituhh !

    ReplyDelete
  19. Jerawat kena pantang susu ker kita baru tahu hehehe tapi bagus lah banyak tips berguna dan juga ilmu yang boleh share kat sini. Produk ni pun membantu juga bagus lah murah lak tu...

    ReplyDelete
  20. Wah!! Produk kolegen AM mmg suka.. Thanks atas perkongsian jelas.. AM baru tahu yg kafein mempercepatkan penuaan dan org yg mempunyai masalah resdung dan alahan makan an laut tidak digalakkan..

    ReplyDelete
  21. banyak juga makanan nak kena berpantang ni. Rela lagi muka berkedut daripada pantang makan hehehe nice product sebab harga murah je & senang didapati di drugstore terkenal.

    ReplyDelete
  22. Tak pandai sebenarnya nak makan supplement.

    ReplyDelete
  23. 1st time dnegar nama jenama ni.. tak pernah cuba lgi... nampk mcm ok.. dari info tu pula mcm best je... makin cantik la dia lepas ni hehe

    ReplyDelete