Whitekish Magic Charcoal Membantu Mencantikkan Gigi dan Mengatasi Bau Mulut - MARINA BASHAH

Whitekish Magic Charcoal Membantu Mencantikkan Gigi dan Mengatasi Bau Mulut

Whitekish Magic Charcoal Membantu Mencantikkan Gigi dan Mengatasi Bau Mulut | Dengan hanya memberus gigi menggunakan ubat gigi fluorida sahaja, kita tidak akan dapat memiliki gigi yang putih serta bersih. Di sinilah pelbagai langkah yang diambil oleh individu untuk mendapatkan gigi yang cantik. Ada di antara individu yang menghabiskan ribuan ringgit, datang ke klinik gigi untuk mencantik, membersih dan memutihkan gigi. Pernah dengar tak zaman nenek moyang kita dulu menggunakan arang untuk mencantikkan gigi? Kenapa arang? Apa fungsi arang yang sebenarnya? Macam mana arang membantu untuk mencantikkan gigi korang? Adakah serbuk arang merbahaya? Dari pembacaan Marina, serbuk arang ni bersifat karbon. Serbuk arang ini dipercayai berfungsi seperti magnet yang mampu menyerap toksin, bahan kimia dan kotoran berasid di gigi. Ia tidaklah merbahaya kerana ianya tidak beracun dan tidak mempunyai bahan-bahan yang berbahaya. Cuma yang membezakan adalah cara penggunaannya. Macam contoh, korang beli minyak untuk sakit sendi. Kalau korang sapu berlebihan pada sendi, tak ke jadi panas pada korang? Kalau tak tahan sangat panasnya mesti korang akan bilas dengan air balikkan? Macam tulah juga dengan serbuk arang. Dengan penggunaan yang betul, ianya takkan memudaratkan pada korang. 


Whitekish Magic Charcoal merupakan serbuk arang atau activated charcoal yang diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu arang dari tempurung kelapa. Ianya dapat membantu membersihkan gigi dan masalah bau mulut dengan menyerap bakteria dan "food chemical" di dalam mulut. 


Punca Gigi Kuning

Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan gigi kita kuning. Bukan sebab merokok sahaja. Punca-punca gigi kuning :

#1 Faktor usia yang semakin lanjut di mana merupakan sebahagian dari proses penuaan. 

#2 Perokok

#3 Tidak mengambil berat kebersihan gigi dan mulut.

#4 Pengambilan ubat-ubatan. Sesetengah ubat-ubatan akan menyebabkan gigi berubah warna. 

#5 Menghidap penyakit yang menjejaskan enamel atau menjalani rawatan penyakit tertentu seperti kemoterapi. 

#6 Mewarisi daripada ahli keluarga.

#7 Pemakanan. Biasanya berlaku pada mereka yang menggemar kopi atau teh menyebabkan perubahan warna pada gigi. 



Whitekish Magic Charcoal

• Diperbuat dari 100% bahan semulajadi iaitu arang aktif (activated charcoal) dari tempurung kelapa (coconut shell) yang dibakar mengikut piawaian makmal. Ia tidak mempunyai bahan penghakis (peroxide) yang boleh merosakkan gigi. 

• Diluluskan oleh KKM. NOT200700100K.

• Buatan Malaysia

• Pengeluar oleh Mazinesor Resources (RKay Empire HQ) 

• Kesannya boleh dilihat seawal seminggu dengan penggunaan yang betul

• Satu bekas 10gm

• Menggunakan teknologi daripada Jepun

• Harga :

* West Malaysia - RM89.90

* East Malaysia - RM99.90

• Simpan pada suhu bilik

Cara yang Betul Mengguna Whitekish

Sebagaimana yang hangat diperkatakan, penggunaan arang yang berlebihan akan menyebabkan enamel gigi akan menipis. Akibat daripada enamel yang menipis akan menyebabkan gigi kita akan senang merasa ngilu. Bagi mengelakkan perkara ini terjadi adalah penting untuk mengetahui cara penggunaan arang dengan betul untuk membersihkan gigi kita. Cara menggunakan Whitekish Magic Charcoal :

#1 Celup berus gigi di dalam serbuk arang.

 #2 Berus gigi dan lidah secara perlahan dan jangan gosok secara kasar.  

#3 Penggunaan minggu pertama, gunakan 2 kali sehari.

#4 Penggunaan minggu kedua, gunakan 2 kali seminggu. Hari yang lain, korang gosok gigi macam biasa guna ubat gigi berfluorida. 

#5 Apabila korang dah berpuas hati, boleh kurangkan penggunaan Whitekish Magic Charcoal ni. 

# Kumur dengan air yang banyak selepas menggunakan Whitekish untuk bebas daripada arang di dalam mulut. 


Siapa yang Perlu Menggunakan Whitekish?

Whitekish Magic Charcoal diformulasikan untuk mereka yang mempunyai masalah seperti :

• Gigi kuning

• Mulut berbau

• Gusi berdarah


Fungsi Whitekish Magic Charcoal

• Membersihkan gigi

• Membunuh bakteria yang menyebabkan mulut berbau

• Meneutralkan tahap pH dalam mulut dan menyegarkan mulut

• Membantu meredakan gusi bengkak dan berdarah


Amacam? Teruja nak membersihkan dan mencantikkan gigi? Kalau korang nak baca testimoni atau nak dapatkan Whitekish Magic Charcoal Whatsapp / Call / SMS di 0178898878 atau boleh ke website diorang. Banyak testimoni yang dikongsi website Whitekish Magic Charcoal :


Website :

whitekish.com



[Baca juga] : Cerita Seram Tentang Periuk - Periuk Batu Dreamial dari KayuHome, Jenis Periuk Yang Selamat Digunakan untuk Memasak

22 comments:

  1. Arang memang bagus utk gigi. Orang dulu dulu guna arang je mana ada ubat gigi seperti sekarang kan tpi gigi mrk tetap tahan.

    ReplyDelete
  2. Ramai memang tau arang ni bagus untuk cuci gigi, cuma Sis aje laaa, mindset selalu kata, takut serbuknya tertinggal di celah gigi hahahahaha...adeiiii nanti cuba laaa

    ReplyDelete
  3. Wow memang bagus arang ni. Kalau pakai mask arang pun bagus untuk detoks kulit. Jadi sama la konsepnya kalau apply di gigi.

    ReplyDelete
  4. Sedia maklum tips orang dolu-dolu bersih kan Gigi dengan arang tapi seram jugak nak cuba sebab dah mind set ubat Gigi warna putih. Ramai kata bagus, mungkin satu hari nanti terbuka hati nak cuba...

    ReplyDelete
  5. nampak macam produk yang bagus! serbuk arang memang dah ramai yang tahu memang bagus. bolehlah nanti nak cuba :)

    ReplyDelete
  6. Skrg saya memang tgh guna charcoal powder utk putihkan gigi, tapi bukan brand yg ni la. Nnti kalau dah abis, saya cuba Whitekish ni pulak.

    ReplyDelete
  7. wah, menarik.
    maklumlah, asyik berus gigi secara normal aje kan.
    sesekali kena gak buat proses secara natural gini.
    dgn arang memang bleh putihkan gigi. petua org dedolu :)

    ReplyDelete
  8. Sesuai la ni utk yg ada masalah gigi yang kuning sebabkan rokok ataupun yg suka minum coffee. Cara mudahutk putihkan fii selain ke klinik gigi

    ReplyDelete
  9. Thanks for sharing this. I am sure it will be ideal for those who smoke and drink a lot of coffee. Must be very effective to help whitens the teeth.

    ReplyDelete
  10. Ha'ah gigi kuning kalau hari2 minum kopi ataupun teh. Dulu buat sendiri serbuk arang tapi sekarang dah malas.

    ReplyDelete
  11. This looks so good! Charcoal memang good as teeth whitening agent!
    I would love to try this, I need it as I often drink coffee like almost everyday!

    ReplyDelete
  12. sesekali elok juga kalau guna arang utk bersihkan gigi

    ReplyDelete
  13. best la kalau dapat putihkan gigi dan merawat masalah gigi

    ReplyDelete
  14. Klinik area rumah ena kos putihkan gigi paling murah pon rm700 huhu. Takpe lah pakai yang Whitekish ni pon ok. Tak harap putih sangat asalkan rasa bersih takde karang gigi. Fuhh licin je permukaan gigi

    ReplyDelete
  15. wah menarik ni Whitekish Magic Charcoal. Sebelum ni pernah cuba tapi brand lain..sekejap je pakai haha..okay nak cuba Whitekish Magic Charcoal pulak.thanks for sharing 🙂

    ReplyDelete
  16. ramai beri feedback positive lepas pakai produk pemutihan gigi nie. nanti nak cuba jugaklah. thank you for recommending.

    ReplyDelete
  17. Ada pakai juga serbuk charcoal macam ni, tapi jenuh nak bersihkan yang melekat celah gigi tu, maybe cara tak betul agaknya. Hehe. Nanti boleh cuba yang ni plak.

    ReplyDelete
  18. Wahhh sejak PKP ni nak pergi klinik pun was2... Bagus la produk ni as alternative...boleh try juga ni utk putihkan gigi....

    ReplyDelete
  19. Tgk feedback pakai charcoal ni mcm elok. Bagus la utk buat pakai kat rumah nk putihkan gigi kan. Nk g dentist risau plak

    ReplyDelete
  20. Baru ja dok survey cari benda yg boleh putihkan gigi camni..boleh laa nak try nanti

    ReplyDelete
  21. Dah cuba memang berkesan untuk memutihkan gigi

    ReplyDelete