Tips untuk Kaki Shopping Jimat Berbelanja Online Sempena PG Mall Birthday Sale! - MARINA BASHAH

Thursday, June 25, 2020

Tips untuk Kaki Shopping Jimat Berbelanja Online Sempena PG Mall Birthday Sale!

Tips untuk Kaki Shopping Jimat Berbelanja Online Sempena PG Mall Birthday Sale! | Kalian kaki shopping? Macam mana nak jimat berbelanja semasa shopping? Dah tentulah tunggu waktu jualan murah kan? Setiap kali sale je mesti jantung berdegup kencang tak boleh bawak bincang. Setiap kali itulah juga berbelah bahagi nak keluarkan duit untuk berbelanja. Kalau tak beli, menyesal. Inilah masanya hendak membeli item yang sudah lama diidamkan dengan harga yang murah. Apabila Marina kongsikan tentang jualan murah yang akan diadakan oleh PG Mall Birthday Sale, pasti kalian tak menyesal berbelanja di platform ini. Berapa banyak yang kalian dapat jimat apabila berbelanja di PG Mall? Apa yang menariknya shopping di PG Mall? Apa keistimewaan PG Mall berbanding pusat membeli belah online yang lain? Mesti kalian teruja nak tahu lebih lagi mengenai PG Mall kan? 



PG Mall

Kalian pernah dengar tentang PG Mall? PG Mall adalah merupakan pusat membeli belah secara online Malaysia. PG Mall telah mewujudkan platform shopping secara atas talian di mana para pembeli boleh membeli pelbagai produk di platform ini, antaranya produk fashion, kesihatan, kecantikan, buku, malahan nak beli barang dapur seperti bawang dan sayur-sayuran pon boleh didapati di PG Mall. Selain daripada itu, peniaga juga boleh mendapat manfaat daripada platform PG Mall ini. Para peniaga boleh berniaga di platform ini dengan mendaftar secara PERCUMA!

PG Mall adalah merupakan platform E-dagang No. 1 di Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 2017. PG Mall merupakan satu-satunya platform E-Commerce tempatan di Malaysia. Lebih membanggakan PG Mall merupakan plaform E-commerce yang banyak digunakan oleh pengguna online. Buktinya apabila PG Mall menduduki tempat ketiga teratas yang digunakan berdasarkan laporan Iprice insight report


Apa yang lebih menariknya tentang PG Mall, platform ini berkonsepkan 
Consumerchant iaitu memberi peluang kepada pembeli menjana pendapatan setiap kali memperkenalkan pembeli atau peniaga melalui referral link. 

Tips Jimat Berbelanja untuk Kaki Shopping

Bagi kaki shopping di luar sana, di sini Marina kongsikan tips untuk kalian boleh berjimat semasa shopping online. PG Mall Birthday Sale diadakan sempena birthday PG Mall. Manfaat yang kalian akan nikmati semasa Birthday Sale ini :


#1 Diskaun Semasa Berbelanja di PG Mall Birthday Sale! 

PG Mall akan mengadakan jualan murah bermula 29 hb Jun sehingga 5hb Julai 2020. Marina syorkan kalian shopping time ni kerana kalian akan menikmati diskaun sebanyak 10% jika berbelanja minima RM50 dan diskaun sebanyak 15% jika berbelanja minima RM100. Kalau kalian beli barang yang berharga RM100, kalian dapat harga barang tersebut RM85. Jimat RM15 hangpa kan? 


#2 Penghantaran PERCUMA

PG Mall dengan telusnya memberi penghantaran secara PERCUMA jika kalian berbelanja minima RM30 untuk pembeli baharu dan minima RM60 untuk pembeli sedia ada. Berbaloi-baloi shopping online. Dahla jimat kos minyak dan parking kalau kalian shopping online. Lagi jimat berganda kos postage pon kalian tak perlu bayar. 


#3 Super Kills Deals!

Semasa Super Kills Deal ni kalian berpeluang dapat membeli barangan terpilih di platform PG Mall dengan harga serendah RM0.99! Kalian perlu menunggu dan merebut peluang apabila PG mall melakukan Super Kills Deals ini. Stay alert ok!


#4 Top Referral

Kalian dah daftar akaun sebagai pembeli di PG Mall? Apabila mendaftar di PG Mall, kalian akan menerima link referral. Kongsikan link referral kalian ini pada rakan-rakan dan jadilah TOP 3 shopper referee semasa kempen Birthday Sale yang akan berlangsung selama 7 hari (referee shopper mestilah dengan bukti pembelian yang sah) dan kalian akan memenangi emas dan C-wallet! Mana tahu rezeki kalian dapat hadiah kan? Hadiahnya bukan calang-calang tau.

Hadiah pertama : Jongkong Emas 1g
Hadiah kedua : C-wallet bernilai RM100
hadiah ketiga : C-wallet bernilai RM50

Bestkan hadiah dia? Daftar sekarang di PG MALL, kongsikan link referral dengan rakan-rakan dan jadilah top referral! 

#5 Daily FB live Deals! 

Setiap hari PG Mall akan mengadakan FB live Deals di platform Facebook. Setiap hari tau! Kalian hanya perlu menonton FB live ini setiap hari dan akan berpeluang menjadi pemenang bertuah! Kalian berpeluang memenangi 0.5g emas!

*Tertakluk pada terma dan syarat. 
Pg mall sale
PG Mall Birthday Sale

Seronokkan berbelanja di platform PG Mall? Macam-macam faedah yang kalian dapat berbelanja di sini. Bukan sahaja dapat berjimat, malahan kalian juga berpeluang memenangi membawa pulang emas dan C-Wallet! Apalagi, save date PG Mall Birthday Sale ini dalam kalender kalian dan jom shopping di PG Mall sekarang! 


Pg mall sale
PG Mall Malaysia No. 1 e-Commerce Platform

Untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas tentang PG Mall, kalian boleh lawati website dan sosial media PG Mall :

Website :
PG MALL

Facebook :

Instagram :

https://www.instagram.com/pgmall.my



#pgmall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Sellnow #Goecommerce #joinusnow #sellonline #sellonpgmall

33 comments:

  1. banyak diskaun yang kita boleh dapat

    ReplyDelete
  2. banyaknya yang PG Mall offer untuk pengguna! Berbaloi sangat kalau shopping dekat sini silap2 boleh dapat free delivery & menang hadiah

    ReplyDelete
  3. berbaloi-baloi shopping di PG Mall

    ReplyDelete
  4. nak kena usha jugak ni. pantang dengar sales ๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
  5. Wah macam2 tawaran ye.. Nad prnh shopping sini

    ReplyDelete
  6. Banyaknya deal yang ditawarkan. Berbaloi2 ni nk shopping.

    ReplyDelete
  7. Tak sabar nak shopping ikut date tu

    ReplyDelete
  8. Ish. Bahaya betul la makin banyak portal online shopping nie (sambil tangan skrol cari rak untuk letak pokok bunga kat balkoni)

    ReplyDelete
  9. Online shopping lagi. Banyak juga benefit guna PG Mall ni.

    ReplyDelete
  10. Yeah...... I read this advertisement in you IG yesterday. This is a good package from PG Mall. Happy shopping.

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari Ulang tahun PG Mall... birthday dia kita dapat untung sebab ada diskaun uou alls..

    ReplyDelete
  12. Wah! bestnya hadiah2 dia. Berkobar betul nak shopping kalau macam ni. kot terselit rezeki. mana kita tau kan sis? heheeh

    ReplyDelete
  13. Bestnya! Shopping pun ada peluang nk menang jgk. Dhla banyak diskaun. Blh la shopping sini pulak.

    ReplyDelete
  14. Dah install apps pg mall ok timenya untuk shopping pula hahahhaa ๐Ÿ˜†

    yanmie
    http://www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  15. hari tu usha gak pgmall ni..nampak menarik

    ReplyDelete
  16. menarik. ramai la yang menyopping gini. memberi keuntungan pada kedua belah pihak.

    ReplyDelete
  17. lets shopping! banyaknya diskaun kan. macam ni kalau berbelanja memang berbaloi

    ReplyDelete
  18. Amboiiii... macam-macam offer yang ditawarkan oleh PG Mall ya... pelbagai marketing strategy yang bagus telah dilancarkan ni... nanti saya nak cubalah (yang part referral tu)...

    ReplyDelete
  19. Wah bagus siap ada tips, bolehlah follow untuk dapatkan harga yg murah dan dpt berjimat

    ReplyDelete
  20. Happy Birthday to PG Mall. so nice to have their Online Sempena Birthday Sale

    ReplyDelete
  21. Banyaknya deals dekat PG Mall ni. Kena pi shopping nih..

    ReplyDelete
  22. memang seronok bila berbelanja di pgmall ni. dapat jimat. lepas ni memang tiap2 bulan berbelanja dkt pgmall :)

    ReplyDelete
  23. Kalau mereka yang pernah soping di PGmall, dia tau laa banyak tawaran yang disediakan...siap ada cashback lagi... yang nak mula meniaga, pun sesuai meniaga di PGmall ni haaa...

    ReplyDelete
  24. oo bagus gak tips ni.lagi banyak kita untung kan

    ReplyDelete
  25. syok juga kalo sambil berbelanja, sambil promote kat orang pasal PG Mall ni, dapat jongkong emas....

    ReplyDelete
  26. Happy Birthday to PG Mall. So nice to held the Birthday Sale! buy buy

    ReplyDelete
  27. Macam2 kan sekarang diskaun deals yg PG mall bagi.. Best betul.. Happy birthday PGMall

    ReplyDelete
  28. Semalam akak sempat shopping di PG Mall. Suka shopping barang masakan. sebab penghantaran cepat dari lain-lain. hehe

    ReplyDelete
  29. Berbaloi baloi shopping di PG Mall sempena birthday sale. Banyak snagat tawaran yang diberikan.

    ReplyDelete
  30. Wow best! nowadays i also buy a lot of my stuff online banyak sales & discounts

    ReplyDelete