OKAD Event Space di Bukit Jelutong, Shah Alam : Pakej Perkahwinan Impian Pengantin - MARINA BASHAH

OKAD Event Space di Bukit Jelutong, Shah Alam : Pakej Perkahwinan Impian Pengantin

OKAD Event Space di Bukit Jelutong, Shah Alam : Pakej Perkahwinan Impian Pengantin | Marina terpegun dengan kecantikan majlis di OKAD Event Space di Bukit Jelutong Shah Alam. Korang mencari event space / event hall atau sewa dewan untuk majlis perkahwinan atau apajua majlis korang di Shah Alam? Jumpa yang kena dengan budget dan selera korang?

Pada 14 March 2020 yang lepas, Marina berkesempatan menghadiri perkahwinan di event space di Shah Alam. Sampai je di OKAD Event Space, Shah Alam ni, Marina terpegun dengan hiasan di Majlis Perkahwinan Mukhlis dan Suzaeka.
Pemandangan di sekitar perkahwinan yang bertemakan Fairy Tales ini kelihatan begitu indah, hiasan bunga-bungaan dan rama-ramanya, menarik perhatian para tetamu.  Terasa betul-betul seperti berada di taman bunga. Marina terasa seperti berada di alam dongeng seperti di dalam cerita Maleficient, perkahwinan di antara Aurora dan Philip.


OKAD Event Space
OKAD adalah singkatan daripada Oasis Kasih dan Damai. OKAD telah dilancarkan pada 1 December 2019. Ia merupakan ruang yang disediakan untuk mengadakan majlis yang tampak mewah dan glamour namun harga ruang majlis masih berpatutan untuk melangsungkan majlis perkahwinan impian korang.

Pada January 2020, OKAD Event Space telah membuka pintunya untuk tujuan majlis peribadi dan juga korporat. Walaubagaimanapun majlis perkahwinan masih menjadi trademark di OKAD Event Space.

Di mana OKAD Event Space?
OKAD Event Space terletak di kawasan Radia, Bukit Jelutong, Shah Alam. OKAD terletak betul-betul hampir dengan Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah.

Kalau dari Aeon Mall, Shah Alam, nak ke OKAD hanya 10 minit. Korang boleh datang ke lokasi OKAD Event Space untuk berbincang dengan staff OKAD mengenai majlis yang hendak dilangsungkan. Waktu urusan untuk tempahan, OKAD Event Space dibuka setiap hari, Isnin sehingga Jumaat bermula 9.00 pagi sehingga 5.00 petang.


Boleh ke buat Majlis lain selain Majlis Perkahwinan di OKAD Event Space?
Selain melangsungkan perkahwinan di OKAD event Space, korang juga boleh mengadakan pelbagai majlis di sini seperti :
• Majlis Nikah
• Bersanding
• Seminar
• Dinner
• Birthday
• Anniversarry
• Corparate Event
• Akikah

Facilities di OKAD Event Space
Memilih event space untuk melangsungkan apajua majlis adalah penting untuk korang menitikberatkan kemudahan yang disediakan oleh tempat / ruang / dewan di mana korang hendak melangsungkan majlis.

OKAD event Space menyediakan kemudahan-kemudahan ini untuk para pelanggannya :
• Ruang/ tempat/ dewan majlis yang sangat luas
• Bilik Bidadari merupakan bilik menunggu / rehat / persalinan yang disediakan untuk pihak pengantin
• Tempat letak kenderaan yang luas
• Surau yang luas
• Tandas

Bilik Bidadari

Tempat menunggu di Bilik Bidadari. Eksklusif sangat kan? 


Bilik Bidadari. Pakej untuk Baju pengantin juga ada disediakan

Pakej Perkahwinan yang ada di OKAD Event Space
OKAD event Space menawarkan Pakej Perkahwinan untuk 500 pax dan 1000 pax. Terdapat 3 pakej untuk setiap 500 pax dan 1000 pax ini iaitu Buffet Gold,  Buffet Silver dan Buffet Bronze.

Buffet Gold
> Air conditioned hall
> Bridal dressing room
> Catering
> 4 VIP dome for one time service
> 12 Uniformed service crew
> Dais decorations
> Main table decor
> Table centre piece decor
> PA system
> Ample parking
> RELA services
> Wedding coordinator
> One night stay @ Concorde Hotel Shah Alam

~ Catering
- Nasi minyak/ beryani (80%) dan nasi putih (20%)
- Ayam goreng rempah/ masak merah
- Daging beryani/ dendeng
- Sambal sotong/ Dory sweet sour/ pajeri nenas (50%)
- Ikan masin madak lemak/ Sambal goreng (50%)
- Dalca sayur
- Acar buah
- Papadom
- Air kordial dan air minuman
- Buah oren dan tembikai

~ Bridal Menu (8 pax) 
- Udang panjat
- Ayam golek
- Ikan siakap sweet & sour
- Puding
- Buah-buahan

~ Tea Corner (400 pax) 
- Air panas (Teh tarik & kopi o)
- Kuih (4 jenis)

*FREE
- Photographer
- Make-up artist
- Wedding card
- 3 tier wedding cake

• Buffet Silver
> Air conditioned hall
> Bridal dressing room
> Catering
> 4 VIP dome for one time service
> 12 Uniformed service crew
> Dais decorations
> Main table decor
> Table centre piece decor
> PA system
> Ample parking
> RELA services
> Wedding coordinator
> One night stay @ Concorde Hotel Shah Alam

~ Catering
- Nasi minyak/ beryani (80%) dan nasi putih (20%)
- Ayam goreng rempah/ masak merah
- Daging beryani/ dendeng
- Sambal sotong/ Dory sweet sour/ pajeri nenas (50%)
- Dalca sayur
- Acar buah
- Papadom
- Air kordial dan air minuman
- Buah oren dan tembikai

~ Bridal Menu (8 pax) 
- Udang panjat
- Ayam golek
- Ikan siakap sweet & sour
- Puding
- Buah-buahan

~ Tea Corner (400 pax) 
- Air panas (Teh tarik & kopi o)
- Kuih (4 jenis)

*FREE
- Photographer
- Make-up artist
- Wedding card
- 3 tier wedding cake


• Buffet Bronze
> Air conditioned hall
> Bridal dressing room
> Catering
> 2 VIP dome for one time service
> 12 Uniformed service crew
> Dais decorations
> Main table decor
> Table centre piece decor
> PA system
> Ample parking
> RELA services
> Wedding coordinator

~ Catering
- Nasi minyak/ hujan panas (80%) dan nasi putih (20%)
- Ayam goreng rempah/ masak ris/ berlada
- Daging kurma/ kari/ lemak cili padi
- Jelatah/ Acar buah
- Papadom
- Air kordial dan air minuman
- Buah oren dan tembikai

~ Bridal Menu (8 pax) 
- Udang panjat
- Ayam golek
- Ikan siakap sweet & sour
- Puding
- Buah-buahan

~ Tea Corner (400 pax) 
- Air panas (Teh tarik & kopi o)
- Kuih (2 jenis)

*FREE
- Photographer
- Make-up artist
- 2 tier wedding cake

Bestkan pakej dia? Semua dah all in. OKAD Event Space boleh customize pakej ikut budget korang. No worries. Korang dah tak perlu cari photographer dan make-up artist. Bukan calang-calang tau photographer dan make-up artist nya. Diorang semua dah banyak pengalaman.

Main course buffet

Dessert & Side dishes

Berita baik buat bakal pengantin di luar sana, OKAD event Space tengah mengadakan PROMOSI untuk ketiga-tiga pakej ini sehingga hujung March 2020. Booking sekarang untuk dapatkan harga promosi!

OKAD Event Space akan berikan yang terbaik untuk merealisasikan impian korang, dan menjadikan majlis korang suatu memori yang indah.







Di sini Marina share video dekorasi di dalam OKAD event Space di perkahwinan Mukhlis dan Suzaeka untuk tatapan korang. Ada bakat tak jadi videographer?

[Video] : 



Tahniah kepada pasangan mempelai,  Mukhlis dan Suzaeka. Semoga kekal hingga ke Jannah.




Zakiah Anas, pengacara majlis 

• Deco & Planner by @myj_by_nabies
• Dress by @myj_by_nabies
• Make-up by Nurul Shukor @nurulshukor_official @queenxenddra_
• Card Printing by GoodMAN PRINTING @th3goodman
• Video & Photography by Kuppifilm @kuppifilm
• Catering oleh Zai Seri Gemilang @zai.srigemilang
• Selawat pengantin oleh @mh.hanafi
• Band oleh @lerumbaofficial
• Lighting oleh @warisanstudio_
• Event Hall oleh @okad_event_space

Video Muzik by : Rossa dan Afgan - Kamu yang Kutunggu

Teruja nak merealisasikan Majlis idaman korang? Capai mimpi dan impian korang bersama OKAD Event Space.

Makluman lanjut korang boleh hubungi:
Az : 012-686 4515
Hamidah : 017-735 0117
Majidah : 017-650 3436

Facebook :
OKAD Event Space

Instagram :

Lokasi :
No.  2A, Persiaran B,  Seksyen U8, Bukit Jelutong,  40158 Shah Alam,  Selangor Darul Ehsan

#okad #dewankahwin #bukitjelutong #akadnikah #jomkahwin #kahwinlahexpo #weddingdecor #weddingdress #weddingdaykl #pelaminkl #weddingmakeup #weddingkualalumpur #okadeventspace #eventspacemalaysia #shahalam #pakejperkahwinan #weddfest #wedding #weddingphotography #eventplannerkl #weddingideas #malaywedding #kualalumpurwedding

21 comments:

  1. Wowww tempat cantik, pakej yang di tawarkan pun nampak hebat, lengkap semua, tak payah susah-susah dah kan...

    ReplyDelete
  2. cantik sungguh hiasan dewan pengantin..pakej pun nampak berbaloi sebab siap free photog dengan mua..tak payah pening nak pikir dah..

    ReplyDelete
  3. Cantikk hiasan dewan tu.. Nampak fancy sangat.. Berbaloi lah pakej yang ditawarkan, siap photographer MUA semua.. Kemudahan pun serba lengkap

    ReplyDelete
  4. yang bagusnya okad event space ni, dari segi makanan, perhiasan semua disediakan. so tak pening kepala la family pengantin dan pengantinnya sendiri

    ReplyDelete
  5. wah cantik2 design dorang buat.... ni yg rasa mcm nak kawin balik nih...hiihi buat anniversary wedding ke...

    ReplyDelete
  6. wahh cantiknya Okad Event Space ni..sape dok shah alam blh buat wedding kt sini :)

    ReplyDelete
  7. Cantik tempat ni kalay buat majlis kahwin dan sebagainya. Nampak privasi dan esklusif

    ReplyDelete
  8. Meriah ye okad ni. Nanti bila keadaan semasa dah reda boleh la suggest pada bakal-bakal pengantin di luar sana

    ReplyDelete
  9. cantik juga tempatnya tu. moleklah digunakan untuk majlis2 keraian. insyaAllah

    ReplyDelete
  10. Cantik sungguh tempat nie. Jadi teringin nak khwin skrg gak. Tp belum stabil lagi so postponed dulu. Serious mmg cantik.

    ReplyDelete
  11. wah, cantiknyaa dewan dia. Dekorasi pun nampak mewah. Selalu ada juga survey dewan perkahwinan yg lain tapi mostly deco simple je. yang ni memang nampak exclusive gitu..

    ReplyDelete
  12. Cantik lah tempat baru ni.. pakej pun berbaloi dgn macam2 free boleh dapat. Terbaik lah buat majlis kat sini

    ReplyDelete
  13. Beruntung sape buat majlis kat sini. Tempat cantik sangat n nampak curlass gitu. Nanti boleh suggestkan kat member yg nak sambut menantu

    ReplyDelete
  14. Cantiknya event space dia, decoration stylish dan classy. Yang nak kahwin kena cepat grab lah pakej promosi dia sebab dah nak habis bulan Mac dah ni

    ReplyDelete