Advertisement

Molasses Dalam EM Drink Plus Membantu Kuatkan Imunisasi Badan

Molasses Dalam EM Drink Plus Membantu Kuatkan Imunisasi Badan | Padanlah ramai yang mengamalkan tebu hitam (molasses) dalam pemakanan seharian diorang. Baru Marina tahu khasiat tebu hitam ni merupakan salah satu cara membantu menguatkan imunisasi badan kita. Selain tebu hitam, di dalam EM Drink Plus mengandungi bakteria baik untuk mencegah penyakit jangkitan virus seperti selsema, batuk, demam, sakit tekak termasuklah virus Covid-19. Ramai bekas pesakit Covid-19 yang memberikan feedback positif dan kongsikan pengalaman mereka selepas minum EM Drink Plus ini.       



Minuman Kesihatan EM Drink Plus dari Microbebillionz Sdn. Bhd. 

EM Drink Plus merupakan minuman berasaskan bakteria baik hasil kultur campuran daripada penapaian micro-organisma hidup yang membantu merencatkan pertumbuhan bakteria jahat, sekaligus membantu meningkatkan antibodi dalam badan. Sebab itu, korang akan kekal aktif dan sihat, kerana kandungan EM Drink Plus sendiri membantu meningkatkan pertumbuhan bakteria baik serta imunisasi badan yang lebih tinggi.

Oleh kerana EM Drink Plus ini berasaskan tebu hitam dan mikrob baik, maka minuman ini terbukti tiada kesan sampingan dan 100% organik tanpa chemical. Bukan itu sahaja, minuman ini sesuai untuk semua peringkat umur, termasuk bayi. EM Drink Plus bukanlah sejenis ubat atau supplement. Ianya merupakan bakteria hidup yang diperlukan badan serta kawasan persekitaran.

EM Drink


Ciri-Ciri EM Drink Plus

• 100% Bahan ORGANIC 
• Menggunakan kaedah fermentasi / penapaian.
• Mewujudkan effective microb bakteria baik.
• Sesuai untuk semua peringkat umur termasuklah bayi.
• Tiada kandungan gula tambahan.
• Sesuai untuk pesakit diabetis yang mengambil ubat dan insulin.
• Sebotol 250ml.


Kandungan dan Fungsi EM Drink Plus

EM Drink Plus diperbuat daripada bahan-bahan yang terpilih yang menjadikannya minuman kesihatan yang bagus untuk meningkatkan imunisasi badan. Kandungan di dalam EM Drink Plus ialah air suling, tebu hitam (Molasses), ragi dan effective microbes.

Khasiat tebu hitam (Molases) pada kesihatan

#1 Membantu mengawal gula dalam darah (diabetes) kerana mengandungi pemanis semulajadi yang menjadikannya lebih baik berbanding gula biasa.

#2 Membantu mencegah strok dengan pengambilan yang berterusan menjaga metabolisma badan.

#3 Membantu melawan kanser kerana tebu hitam kaya dengan antioksidan. Antioksidan bertanggungjawab melindungi diri daripada kerosakan sel yang disebabkan radikal bebas yang tidak efektif dalam badan.

#4 Membantu mengurangkan tekanan. Sangat sesuai yang mempunyai masalah kegelisahan (anxiety).

#5 Membantu melindungi dari jangkitan kerana mempunyai sifat anti-radang dan anti-septik. Anti-septik berkesan memperlahan atau menghentikan pertumbuhan mikroorganisma seperti bakteria dan kulat. 

#6 Merupakan ubat semulajadi melegakan batuk.

EM Drink


Kelebihan dan Keistimewaan EM Drink Plus

• Meningkatkan antibodi tubuh manusia.
• Merawat, mencegah penyakit virus seperti selesema, demam, batuk, sakit tekak, ulser, nafas berbau dan kulit yang merekah. 
• Sangat berkesan untuk kekal cergas.
• Menghilangkan sakit-sakit badan, jika diminum berterusan.
• Melawan bakteria jahat.


Cara Penggunaan EM DRINK Plus

Senang je cara nak minum EMDrink ni. Setiap pembelian dia ada bagi cup. Cara minum EM Drink Plus :
• Goncang sebelum minum.
• Minum 1 cup (10ml) sehari pada waktu pagi / malam.
• Bagi yang POSITIVE Covid atau ada simptom-simptom Covid disarankan untuk habiskan 1 botol sehari selama 4 Hari berturut-turut.
• Banyakkan minum air masak. 

Nota :
• Simpan di tempat bersuhu bilik.
• JANGAN terdedah kepada cahaya matahari, contohnya di dalam kereta.
• JANGAN simpan di dalam peti sejuk.
• JANGAN minum EMD serentak dengan ubat doktor. JARAKKAN selama 2 jam.
• EM Drink ni tidak sesuai untuk Pesakit Dialysis 

EM Drink


Review Marina Setelah Minum EM Drink Plus

Jujur Marina cakap, rasanya Marina tak suka tapi masih boleh ditelan sebab tertarik dengan khasiat dia. Pahit kelat ku telan jua. Hahaha. Eh dia tak pahit tapi rasa dia agak bergas sedikit. Awalnya risau juga takut pedih perut, lagipun Marina bagi anak-anak minum. Tapi lepas dah tanya, memang EM Drink Plus ni bergas sedikit sebab cara buat dia menggunakan kaedah penapaian. Rasa dia rasa macam masin-masin sikit dan tak likat, cair je. Rasa macam cuka epal pun ada tapi cuka epal sedap sikitlah. 

Apa yang buat Marina nak teruskan minum EM Drink Plus ni adalah sebab lepas marina minum, Marina rasa perubahan kat diri Marina. Kalau korang nak tau, Marina ni suka sangat minum air sejuk dan makan ais. Susah betul nak pantang. Kalau minum air sejuk je mulalah batuk datang. Tambahan pula Covid-19 pulak melanda, kawan-kawan semua takut. Hahaha. Tapi diorang pun dah tahu lama dah sebelum Covid-19, Marina memang dari dulu batuk. Sejak minum EM Drink Plus ni serius cakap, batuk kurang dan dada terasa clear. Satu lagi, Marina ni kerap diserang dengan ulser mulut. Paling kurang pun 2 minggu baru baik. Kebetulan ulser mulut tengah ada ni. Bila amalkan minum EM Drink Plus ni, seminggu je dah ok. Selain itu, Marina ni jenis yang sukar tidur. Kalau 2 jam duk baring pun belum tentu dapat tidur. Tapi selepas minum EM Drink Plus ni, mudah pulak Marina nak tidur.

Itulah Marina cakap, walaupun rasa dia Marina tak berapa nak gemar tapi sebab nampak perubahan lepas Marina EM Drink Plus ni, Marina teruskan juga.

EM Drink


Testimoni Pengguna Mengatasi Semput dan Sakit Dada Akibat Covid-19, Kini Berkurangan Setelah Amalkan EM Drink Plus!

Meh Marina kongsikan testimoni dari pengguna lain yang amalkan EM Drink plus ni juga. Bukan setakat batuk, selsema dan ulser mulut je, asbab minum EM Drink Plus ni, masalah kesihatan yang diorang alami dulu, sekarang dah semakin sembuh. 

Ada di antara pengguna merupakan bekas pesakit Covid-19. Pesakit tersebut hampir-hampir ditidurkan oleh pihak hospital. Setelah mengamalkan EM Drink ni, pihak hospital tak jadi nak tidurkan sebab kesihatan pesakit tersebut menunjukkan perubahan yang positif. 

EM Drink Plus

EM Drink Plus

EM Drink Plus

EM Drink Plus


Pesakit Covid-19 Semakin Sembuh Selepas Minum EM Drink Plus! 

Pada pesakit Covid-19 atau yang mempunyai simptom Covid-19, korang boleh cuba konsisten minum EM Drink Plus ni untuk mengurangkan masalah yang dialami. Untuk dapatkan EM Drink Plus atau makluman lanjut mengenai EM Drink Plus boleh hubungi mereka di website atau media sosial mereka. Korang boleh dapatkan EM Drink Plus di :

Website : 

Facebook : 

Instagram : 

 



Post a Comment

9 Comments

  1. Saya tahu tebu hijau tu je...rupanya ada tebu hitam. Sekarang ni nak kena makan/minum produk untuk menguatkan sistem imunisasi badan kita. Banyak penyakit pelik2 pula sekarang ni.

    ReplyDelete
  2. EM Drink Plus looks like a good supplement to try. I like the ingredients in this product. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  3. Bagus ada minuman EM Drink Plus utk kesihatan tubuh, plg bagus tidak kira usia

    ReplyDelete
  4. Zaman sekarang nie memang kena take extra precautions sebab nak jaga diri dan menguatkan imun diri kan.

    ReplyDelete
  5. bagus gak kalau simpan kat rumah, musim2 covid ni kan. salah satu ikhtiar jugak

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing this health supplements, gonna check out to add to my routine too. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  7. Kak Nina pun dah cuba Em Drink ni. Memang bagus. Anak selsema takut makan ubat, bagi EM Drink selsema cepat baik walau tanpa ubat

    ReplyDelete
  8. I read good reviews about this drinks too, its good to boost immunity

    ReplyDelete
  9. looks like an amazing drink, cant wait to try it!

    ReplyDelete