Gunakan Aromatik Minyak Kelapa Dara (AVCO) D'Aura untuk Merawat Masalah Rambut dan Kulit - MARINA BASHAH

Gunakan Aromatik Minyak Kelapa Dara (AVCO) D'Aura untuk Merawat Masalah Rambut dan Kulit

Gunakan Aromatik Minyak Kelapa Dara (AVCO) D'Aura untuk Merawat Masalah Rambut Dan Kulit | Seperti yang kita sedia maklum, minyak kelapa dara ni banyak manfaatnya. Dulu zaman datuk nenek moyang kita, mereka menggunakan minyak kelapa dara sebagai medium untuk penjagaan rambut. Tapi sekarang minyak kelapa dara dah dipelbagaikan penggunaannya. Sebut je tentang minyak kelapa dara D'Aura, teringat waktu Marina mengandung tahun 2016 yang lalu. Marina minum minyak kelapa dara D'Aura masa mengandungkan Miqaila. Apa yang membuatkan Marina tertarik untuk membeli minyak kelapa dara dari D'Aura ni pada masa tu, sebab Marina baca fungsinya dapat membantu memudahkan proses bersalin. Terus Marina beli 2 botol. Masa Marina minum minyak kelapa dara ni, usia kandungan dah masuk 8 bulan. Menunggu masa je untuk bersalin. Alhamdulillah masa nak bersalin, mudah je. Marina tak sempat pon habiskan minyak kelapa dara masa mengandung tu. Marina sambung balik guna minyak kelapa dara D'Aura selepas bersalin dengan menyapu di perut untuk hilangkan stretch mark. Kini D'Aura mengeluarkan produk baru iaitu Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO). Marina teruja nak cuba AVCO dari D'Aura ni. Tapi AVCO ni tak boleh diminum. Guna untuk kecantikan luaran sahaja.



AVCO D'Aura

Minyak kelapa dara D'Aura mula diperkenalkan di Malaysia oleh pemilik perniagaan iaitu Puan Rahmah Zulkifly pada tahun 2012. Kini D'Aura mengeluarkan produk AVCO iaitu singkatan daripada Aromatic Virgin Coconut Oil. D'Aura merupakan jenama minyak kelapa dara No. 1 di Malaysia. AVCO diperbuat daripada 99% minyak kelapa dara asli dan hanya 1 % sahaja menggunakan wangian dari estrak tumbuhan. So, korang tak perlu risau, AVCO dari D'Aura ni masih mengekalkan keaslian minyak kelapa dara. Informasi dan tips mengenai AVCO D'Aura yang perlu korang tahu :
• Kaya dengan antioksidan dan vitamin E
• Tiada paraben, SLS dan plumbum
• Didatangkan dengan 2 bauan iaitu Floral Fresh dan Morning Dew
• Boleh digunakan untuk semua peringkat umur, tak kira lelaki atau perempuan
• Digunakan untuk luaran sahaja
• Boleh membeku di bawah suhu 23 darjah celcius
• Letak di suhu bilik atau rendam AVCO dalam air hangat untuk mencairkan semula
• Sebotol 50 ml
• Harga RM22.90


Fungsi AVCO D'Aura

Banyak sangat manfaat yang boleh didapati daripada minyak kelapa dara. 5 fungsi utama AVCO :
• Menanggalkan make up dan membersihkan wajah tanpa kesan sampingan
• Menjadikan wajah lebih cantik,  glowing dan berseri
• Melembab, menganjalkan serta mengurangkan kedutan halus pada kulit
• Mengawal jerawat serta memudarkan jeragat dan parut
• Menjadikan wajah nampak awet muda (Agen penuaan)




Rutin Marina dan seisi keluarga menggunakan AVCO D'Aura

Pagi

• Sebelum keluar rumah, sapukan minyak kelapa dara pada rambut untuk melindungi rambut daripada radikal bebas yang merbahaya seperti asap kenderaan, mandi di waterpark yang kandungan klorinnya tinggi, mandi pancuran panas, rambut lama terperap di dalam tudung boleh menyebabkan rambut kering dan rosak.
• Sapu AVCO di bawah mata dan sekeliling mata yang agak sembab untuk menjadikan mata kelihatan segar.
• Memakai AVCO di muka sebagai moisturizer sebelum bersolek. Nak bersolek mudah, muka smooth dan solekan tahan lama. Sambil tu boleh membaiki struktur kulit yang rosak akibat jerawat,  jeragat dan parut.
• Letakkan sedikit AVCO di tulang pipi sebagai highlighter untuk nampak glowing
• Sapu di kuku dan sekeliling untuk mengilatkan kuku dan menjadikan kuku sihat.

Malam

• Jadikan AVCO sebagai make up remover.
Sapu AVCO di bibir untuk kekal lembap.
• Jadikan minyak kelapa dara sebagai hand cream sebelum tidur untuk mengembalikan kelembapan kulit akibat terlalu lama terdedah kepada aircond di office.
• Sapu di rambut dan kulit kepala untuk merawat rambut yang kering, melebatkan rambut, merawat kelemumur dan merawat kulit kepala yang kering.
• Sapu AVCO di seluruh badan, kaki dan tangan untuk menjadikan kulit sihat dan segar.
• Urut kaki menggunakan AVCO untuk menjadikan tapak kaki lembut, tumit tak pecah dan berkerak.

Review Marina tentang AVCO D'Aura

Marina suka bau AVCO D'Aura. Wangi dan segar. Anak-anak Marina suka pakai AVCO ni. Dah menjadi rutin, setiap malam sebelum tidur, anak-anak pasti minta Marina sapukan AVCO pada diorang. Selepas sapu, diorang pon nyenyak je tidur. Minyak kelapa dara D'Aura ni dah jadi macam minyak aromaterapi pulak. Sedap kena urut agaknya. Paling best yang buat Marina nak guna AVCO D'Aura ni sebab, bila kita dah apply pada muka, seriusss muka jadi lembut. Terasa macam baby skin pulak.

Pada korang yang nak dapatkan manfaat dari AVCO D'Aura macam Marina ni, bolehlah cari diorang di :

Website :

Instagram :


[Baca juga] : Pengalaman Menginap di Travelodge City Centre Kuala Lumpur, Hotel Murah Di Kuala Lumpur

26 comments:

  1. Kak nina pun guna AVCO sekarang ni as double cleansing. Best giler lepas cuci muka semakin lembut dan moist jer...

    ReplyDelete
  2. letak kat rambut pun baguih.... rambut tak kering sgt

    ReplyDelete
  3. Memang best bila guna AVCO ni... saya sekeluarga pun guna tapi VCO brand lain... melihatkan kebaikan AVCO D'Aura ni membuatkan saya rasa nak try pulak... mana taknya, selain daripada wangi dan menyegarkan, ia juga melegakan...

    ReplyDelete
  4. Good product. Banyak juga benefit bukan kulit je dalaman pun bagus. Syukran sharing sist. Lovinit.

    ReplyDelete
  5. memang tengah guna ni, bagus sangat kan

    ReplyDelete
  6. Best bila tau D aura keluarkan produk AVCO ni utk luaran sahaja.. Bayak kegunaan satu botol.. Dhla murah

    ReplyDelete
  7. Mmg bagus minyak dara ni. Kaya dengan segala kebaikan yg diperlukan oleh badan kita

    ReplyDelete
  8. Kita ada masalah rambut kepala ni hehehe boleh lah cuba minyak kelapa dara ni hurmmm mensti wangikan minyak Avco Daura ni hehehe botol menarik harga bagus...

    ReplyDelete
  9. The Aromatik Minyak Kelapa Dara (AVCO) D'Aura sounds so good for the skin. Most importantly cheap also

    ReplyDelete
  10. Wah makin cantik lah kulit marina lepas ni. Nak guna utk anak2 pun selamat sebab takde bahan berbahaya kan.

    ReplyDelete
  11. Yaya suka betul dengan minyak kelapa dara d'aura ni. Tak melekit. Bau pun harum je..satu family duk share pakai.

    ReplyDelete
  12. Bagusnyaa..memang minya kelapa dara ni banyak kegunaannya kann.. nanti nak cuba lee untuk rambut, lately ni rambut banyak gugur...

    ReplyDelete
  13. Minyak AVCO ni memnag banyak kegunaan and baik untuk penjagaan kulit juga.

    ReplyDelete
  14. Dulu2 kat kampung selalu juga parent/datuk nenek/moyang guna minyak kelapa... Nak apply balik la pengunaan minyak kelapa ni.. Byk kebaikan juga ni.. Especially untuk rambut...

    ReplyDelete
  15. fiza pun bawa avco g mana2 je.. lagipun dia ringan.

    ReplyDelete
  16. AVCO memang sangat banyak khasiat dia. Marsha nak cubalah AVCO d'aura ni

    ReplyDelete
  17. bagusnya satu botol taapi banyak kegunaanya. Teringat Nurul Izzah minum minyak kelapa dara untuk kecantikan kulit.

    ReplyDelete
  18. Minyak Kelapa Dara ni best. Sesuai untuk semua bahagian badan. Kulit kita cantik, rambut lebat dan untuk ibu hamil lagi lah best. Minum pun bleh. Semua selamat. Hehe.

    ReplyDelete
  19. Produk berasaskan vco memang bagus sbb ena amalkan masa ank first. Kulit bersih tak mudah berbekas lama kalau gigitan nyamuk

    ReplyDelete
  20. Harga dia sangat berbaloi. Tak sangka macam macam boleh guna dgn minyak kelapa dara ya.

    ReplyDelete
  21. Bekum pernah guna minyak kelapa dara ni tapi jika dulu mmg tak nak guna minyak kelapa sbb bau nya aduh!

    ReplyDelete
  22. banyak betul kegunaan d'aura kelapa dara ni. boleh la beli satu standby kat rumah. boleh guna seisi keluarga betul tak

    ReplyDelete
  23. Wah... Minyak Kelapa Dara (AVCO) D'Aura tentu sgt bagus utk kulit dan rambut mmgpun minyak kelapa dara dari dulu lg produk terbaik utk kulit

    ReplyDelete
  24. Minyak kelapa ni bagus untuk semua kegunaan . Bagus untuk kulit kering jadi lembap.

    ReplyDelete
  25. rugilah siap tak de avco nie kat rumah, dari hujung rambut sampai kaki boleh pakai..

    ReplyDelete
  26. Minyak kelapa dara ni boleh pakai untuk ibu2 nak bersalin kan,

    ReplyDelete