Kurangkan Kalori Dalam Makanan Dengan Sweetlab Official HQ untuk Kuruskan Badan - MARINA BASHAH

Kurangkan Kalori Dalam Makanan Dengan Sweetlab Official HQ untuk Kuruskan Badan

Kurangkan Kalori dalam Makanan Dengan SweetLab Official HQ untuk Kuruskan Badan Nak sembang pasal kalori, Marina taklah pandai sangat. Yang Marina tahu, kalau kurangkan kalori dalam pemakanan boleh turunkan berat badan. Nak check kalori untuk satu-satu makanan pon, Marina taklah serajin mereka yang betul-betul komited nak turunkan berat badan dan Marina bukan sejenis yang kawal makan. Marina rasa nak makan, Marina makan je. So, nak mudahkan cara untuk turunkan berat badan, Marina guna je produk dari Sweetlab Official HQ ni. Bagus juga ada produk dari Sweetlab ni sebabnya Marina merupakan peminum air berkarbonat yang tegar. Marina dalam proses cuba nak kurangkan minum air berkarbonat. Makanya cara lain Marina buat untuk kurangkan pengambilan gula adalah dalam masakan atau minuman.

Cakap tentang makanan manis dalam pengambilan diet seharian semua fobia kan? Seriusly Marina agak susah nak tinggalkan makanan dan minuman manis. Tapi macam mana nak kurus kalau tak tinggalkan benda-benda yang maniskan? Marina ada sejarah keluarga yang mengalami kencing manis. So Marina ada potensi untuk mengidap kencing manis. Tambah-tambah kalau mengandungkan? Orang yang takde latar belakang yang mengidap kencing manis pon, tiba-tiba bila mengandung, datang pulak penyakit kencing manis. Betapa bahayanya kalau kita mengambil gula putih lebih dalam makanan kita.


Sweetlab Official HQ

Sweetlab merupakan produk pemanis yang rendah kalori sehingga hampir-hampir ke zero kalori dan rasanya adalah sebaik gula.

Korang yang menjaga dalam pengambilan gula tak perlu risau sebab Sweetlab ni ianya :
• Diabetic friendly
• Keto friendly
• Rendah kalori sehingga hampir zero kalori

Ramai pengguna gula putih bertukar ke Sweetlab Official kerana :
• Penggunaannya boleh dipelbagaikan
• Halal
• Heat dan PH stabil
• Mengekalkan rasa gula

Sweetlab Official HQ mempunyai 4 produk di pasaran :
• Nogula Caffee Arabica Coffee
• Sweetlab S5 Granulated Sweetener
• Sweetlab Zero Sugar Syrup
• Sweetlab Zero Calorie Drop

Nogula Caffe Arabica Coffee

Nogula Caffe Arabica Coffee

Nogula Caffe arabica Coffee merupakan kopi 3 in 1, minuman premium yang diperbuat daripada 100% biji kopi Arabica.

Kenapa Memilih Nogula Caffe Arabica Coffee?

•  Rendah gula. Setiap sachet mengandungi 3g gula sahaja. Kandungan gulanya 5 kali lebih rendah dari jenama yang ada di pasaran.
• Boleh diminum oleh pengidap kencing manis, yang sedang berdiet dan ibu yang mengandung atau menyusu.
• Aroma yang memikat.
• Harga RM39 (sepaket 20 sachet).

Sweetlab S5 Granulated Sweetener

Sweetlab S5 Granulated Sweetener

Sweetlab S5 granulated Sweetener diperbuat daripada estrak tebu asli. Ianya 5 kali lebih manis daripada gula biasa.

Kenapa memilih Sweetlab S5 Granulated Sweetener? 

• 80% rendah kalori.
• Rasa manis dan sedap macam gula putih.
• Mempunyai HALAL, HACCP dan sijil ISO9001
• Boleh dimasak untuk makanan yang dibakar, direneh atau buat minuman.
• Kemanisan 1g S5 (4K) = 5g gula putih (20K).
• Sesuai digunakan oleh pengidap kencing manis, yang sedang berdiet, kanak-kanak dan ibu yang mengandung atau menyusu.
• Harga RM22 untuk 400g

Sweetlab Zero Sugar Syrup

Sweetlab Zero Sugar Syrup diperbuat daripada estrak tebu asli dan gandum. Ianya 5 kali lebih manis daripada gula biasa.

Kenapa Memilih Sweetlab Zero Sugar Syrup? 

• Tiada kandungan gula dan rendah kalori.
• Kalori rendah muatan Glisemik (Glisemic Load). 
• Mempunyai HALAL, HACCP dan sijil ISO9001
• Boleh dimasak untuk makanan yang dibakar, direneh atau buat minuman.
• Digunakan seperti madu.
• Dihidang bersama salad, BBQ, roti bakar, pancake dan minuman kegemaran. 
• Kemanisan 1g S5 (4K) = 5g gula putih (20K).
• Sesuai digunakan oleh pengidap kencing manis, yang sedang berdiet, kanak-kanak dan ibu yang mengandung atau menyusu.
• Harga RM35 untuk 500g.

Sweetlab Zero Calorie Drop

Sweetlab Zero Calorie Drop

Sweetlab Zero Sugar Syrup diperbuat daripada 100% estrak tebu asli. Ianya sifar kalori, sifar gula, sifar karbo dan sifar kolestrol.

Kenapa Memilih Sweetlab Zero Calorie Drop? 

• Sifar indeks Glisemik. 
• Mempunyai HALAL, HACCP dan sijil ISO9001
• Rasa seperti gula putih, tiada rasa sampingan. 
• Kemanisan 3 titik = 8g gula putih. 
•  Tiada perisa dan pewarna tiruan.
• Digunakan untuk pengawalan berat badan. 
• Sesuai digunakan oleh pengidap kencing manis, yang sedang berdiet, kanak-kanak dan ibu yang mengandung atau menyusu.
• Harga RM39 untuk 25ml.


Pendapat Peribadi Marina Menggunakan Produk Sweetlab Official

Semasa minum di warung dengan husband, Marina order Teh O tanpa gula sebab Marina bawa sekali Sweetlab Zero Calorie Drop. Botolnya kecik je, so mudah nak letak dalam handbag. Hanya letak 2,3 drop je dah manis. Cara guna dia senang je. Tonggengkan botol dan ketuk di bahagian bawah botol untuk dropkan cecair dia. Bukan picit botol ye. Memang serius manis seperti gula putih. 

Sweetlab S5 Granulated Sweetener pulak,  Marina gunakan semasa buat kek span vanilla. Kalau ikut maklumat dari packaging dia, 1g Sweetlab S5 Granulated Sweetener bersamaan dengan 5g gula putih. So kalau buat kek kena guna 180g gula putih, Sweetlab S5 Granulated Sweetener ni guna 36g sahaja. Next entri Marina share resepi kek span vanilla menggunakan produk dari Sweetlab ni. Memang best, manis,  cukup rasa dan yang penting dapat kurangkan kalori dalam kek.

Nogula Caffe Arabica Coffee ni husband Marina yang minum. Marina bukan penggemar kopi. Husband Marina cakap sedap, lemak, rasa memang cukuplah orang kata. Katanya lebih sedap dari Latte di restoran makanan segera itu. 

Pada yang nak kurangkan kalori dalam makanan atau masakan, nak turunkan berat badan dan kuruskan badan, Maruna suggest korang tukar gula putih korang ke produk Sweetlab Official HQ ni. 

Korang boleh dapatkan produk Sweetlab daripada Asz, memang servis terbaik. Laju je servis dia. Korang boleh ke :

Facebook : Sweetlab.rawang

19 comments:

  1. Menarik. Macam pengganti gula la juga kn?

    ReplyDelete
  2. Calorie Drop tu macam menarik sebab kecil dan mudah dibawa ke mana2.
    Sesuai la untuk kita yang muda2 ni, untuk yang berumur pun bagus juga ye.

    ReplyDelete
  3. Wah turunkan kalori.. Bagus sangt ni..

    ReplyDelete
  4. menarik..siapa nak kurangkan pengambilan gula atau berdiet boleh la cuba produk ni kan. sesuai sangat utk pengambilan diet sihat

    ReplyDelete
  5. Biasanya dengar yang stevia tu. Ni first time baca sweetlab tu

    ReplyDelete
  6. betul sis, tak semua orang rajin nak check kalori dlm badan kaan..so better ambik jus ni utk seimbangkan

    ReplyDelete
  7. Masa ngandung pon hampir kena kencing manism huhu. Lepas preggy mmg kawal manisan. Suailah minum guna ni. Tak risau under control

    ReplyDelete
  8. bagus produk ni, huda memang mencari gak produk macam ni, kawal kalori dalam makanan dan minuman seharian demi kesihatan

    ReplyDelete
  9. bagus ni. especially utk kita yang memng aim untuk menjaga kesihatan badan

    ReplyDelete
  10. Menarik part caffe tu sebab Sal hantu coffee. Ada sample tak kalau nak try dulu

    ReplyDelete
  11. Bagus inisiatif produk mcm ni. Boleh kawal guna dan kalori intake seharian kita. Dh tua2 ni rasa penting pulak untuk jaga pemakanan , nk guna lama badan ni

    ReplyDelete
  12. sejak dah semakin berusia ni, memang kena jaga pemakanan, kurangkan benda manis dan masin..dah la suka minum kopi..Nanti kita nak try la

    ReplyDelete
  13. kesihatan mmg sangat perlu dititikberatkan skrg nie. tambah2 bila makan x jaga. macam2 benda penyakit boleh datang

    ReplyDelete
  14. Nampak gaya kita kena try amalkan minuman ini lah sebab nak sihat dan kurang kalori dalam makanan hehehehe wakakak kita ada plan juga nak kurus tahun ni tapi tak tahu bila wakakakaka...

    ReplyDelete
  15. Bagus betul hasil penyelidikan ini kan untuk membantu ramai yang memerlukannya. Rawlins pun macam berminat sebab nak kurangkan kalori

    ReplyDelete
  16. Menarik ni, macam boleh cuba. Sejak dah masuk 30 ni tak berapa sangat benda manis2. Kalau boleh ganti gula why not.

    ReplyDelete
  17. Bagusnya produk makanan khas untuk mereka yang ada diabetes. Nanti bleh rekemen kepada kawan-kawan.

    ReplyDelete
  18. Menarik utk dibaca sbb AM mmg dlm proses nak diet.. boleh la cuba.. nak nak ada kalori drop tue.. 🤩🤩🤩

    ReplyDelete