Amalkan Joymix Hello Bong untuk Merawat Sinusitis atau Resdung - MARINA BASHAH

Amalkan Joymix Hello Bong untuk Merawat Sinusitis atau Resdung

Amalkan Joymix Hello Bong untuk Merawat Sinusitis atau Resdung | Setiap kali bangun pagi, Marina mesti bersin. Orang kata kalau situasi macam ni biasanya mengalami sinusitis atau dikenali sebagai resdung. Betul eh? Bila datang merenyam (gatal) hidung akibat resdung, gatalnya tak boleh dibawa bincang. Resdung Marina ni boleh dikatakan agak teruk juga sampai muka ni naik jerawat sehingga meninggalkan parut. Bukan setakat tu sahaja, kelemumur Marina juga agak teruk akibat resdung. Korang tahu tak salah satu punca kelemumur adalah disebabkan resdung dan imuniti badan kita rendah? Marina ada juga baca simptom resdung ni, salah satunya batuk di tengah malam. Patutlah setiap malam Marina akan batuk. Ini memang kisah benar tau.

Dulu memang Marina pernah makan ubat resdung. Tapi dah berpuluh tahunlah tak makan dah ubat resdung. Takut. Masa makan ubat resdung, tak tahu apa kandungan dalam ubat tu. Takut pulak nak makan ubat sembarangan. Tak pasai-pasai penyakit lain pulak singgah.

Oleh sebab takut resdung makin melarat, jadinya Marina amalkanlah Hello Bong dari Joymix ni. Dah tentu selamat, daripada kita consume ubat yang tak tentu hala kandungannya. Marina tahu kewujudan Hello Bong ni daripada rakan blogger. Nasib baiklah tahu Hello Bong ni ada dijual. Tengok ramai jugak yang duk consume Hello Bong ni. Makanya, Marina teringin jugaklah nak cuba. Tertanya-tanya jugak, kenapa nama dia Bong? Apa kaitannya dengan kandungan yang ada di dalam Hello Bong ni?


Joymix Hello Bong

Perkataan 'Bong' berasal dari Korea di mana buah citrus yang terbaik dari Jeju Island bernama Hallabong. Bentuk buahnya sama seperti buah oren, tetapi Hallabong ni mempunyai sedikit bonjol di atas. Buah Hallabong ini rasanya manis dan segar.

Sekotak Hello Bong ini mengandungi 30 sachets dan satu sachet mempunyai 3gram. Ia mempunyai sijil perakuan halal. Korang bolehlah consume dengan gembira.

Kandungan

Kandungan di dalam Hello Bong ini terdiri daripada :
• Erythritol
• Serbuk oren
• Estrak curcuma longa
• Asid askorbik

Fungsi

Fungsi Hello Bong dari Joymix adalah untuk :
• Mengurangkan rasa mabuk akibat minum alkohol
• Mengurangkan sakit sendi
• Mengurangkan sakit otot
• Meningkatkan imunisasi badan
  - Oren Halla-bong dan Estrak Kunyit mampu menghilangkan radikal bebas yang berpunca daripada pencemaran udara,  pemakanan yang tak sihat atau asap rokok yang boleh menyebabkan kerosakan tisu dalam badan.
  - Joymix Hello Bong mampu memulihkan penyakit dengan pantas.
  - Membantu mengurangkan resdung yang belum sampai tahap kronik. Sebelum resdung kronik, lebih baik korang buat sesuatu seperti mengamalkan Hello Bong ni.
• Membuatkan badan sejuk. Oleh sebab badan panas yang dipercayai akibat daripada makan makanan pedas, akan menyebabkan badan kita panas dan menjurus kepada sakit tekak dan ulcer mulut yang juga dikenali juga sebagai mata ikan. Orang kata teh baik untuk menyejukkan badan. Tapi untuk pengetahuan korang, Joymix Hello Bong adalah lebih baik daripada teh untuk menyejukkan badan korang.
• Menghilangkan bau mulut
• Melindungi hati daripada rosak
• Mengelakkan penyakit kronik
 





Siapa yang perlu consume Hello Bong? 

Hello Bong elok diamalkan oleh :
• Pesakit Arthritis. Arthritis ni terbahagi kepada 4 jenis iaitu :
 - Osteoarthritis yang biasanya dialami oleh orang tua iaitu sendi yang telah haus
 - Rheumatoid arthritis yang biasa dialami wanita kerana tindakan daya tahan yang bercelaru yang menyebabkan kekejangan di waktu pagi
- Arthritis yang disebabkan jangkitan kuman yang boleh menyebabkan pesakit demam dan menggigil
- Gout
• Mereka yang aktif terutamanya yang bersukan
• Belia yang suka berparti yang menyebabkan mabuk dan tidak dapat ke pejabat pada keesokkannya
• Mereka yang mementingkan kesihatan untuk meningkatkan imunisasi badan dan kekal sihat

Cara pengambilan

Marina amalkan Hello Bong ni setiap pagi selepas makan. Senang je nak consume dia, korang tak perlu bancuh. Bukak sachet dia terus masuk dalam mulut. Kemam sampai abis serbuk dia dalam mulut.


Review Marina tentang Joymix Hello Bong

Marina nak kongsikan pengalaman Marina mengamalkan Joymix Hello Bong dengan korang. Benda baik harus dikongsikan? Hello Bong ni berbentuk serbuk. Apabila Hello Bong ni masuk je mulut, rasa sejuk je tekak ni. Rasa dia tak dinafikan memang sedap dan tak masam walaupon supplement ni high in vitamin C. Ianya tiada gula tambahan. Seronok consume Hello Bong ni sebab dia cepat je cair dalam mulut.

Selepas seminggu mengamalkan Hello Bong ni, resdung Marina terasa lega sedikit. Kalau tak, habis hidung ni Marina tenyeh macam cokodok. Gatal di kepala pon terasa berkurangan. Tidur Marina pon makin lena sebab dah kurang batuk pada waktu malam. Takdelah mengantuk setiap kali nak pergi bekerja.

Marina rekemen pada korang untuk cuba Hello Bong dari Joymix ni. Mesti korang suka. Sebelum resdung korang makin kronik yang boleh menyebabkan kuman akan melarat sampai ke otak, eloklah amalkan Hello Bong untuk meningkatkan sistem imunisasi dalam badan korang.

Pada yang berminat nak dapatkan Hello Bong dari Joymix ini boleh ke website atau sosial media diorang.

Website :

Instagram :

Facebook :


[Baca juga] : Bekerja dan Bercuti di Flamingo Hotel, Penang : Tempat Menarik di Penang yang Harus Dikunjungi

26 comments:

  1. macam bagus je produk ni..saya nak tryla sebab saya ada minor resdung

    ReplyDelete
  2. senang nak amalkan kalau sachet mcm ni kan. siapa ada masalah resdung elok la try mana tahu sesuai

    ReplyDelete
  3. budak umur 13 tahun boleh tak ambil Hello Bong ni..sebab anak teruna sis tu tiap kali bangun pagi selalu sgt bersin..

    ReplyDelete
  4. Satu produk yang baharu Naim dengar kali ini. Dan naim seorang hidapi resdung kalau makan seafood mesti gatal

    ReplyDelete
  5. mcm bagus ja product ni..adik atie resdung teruk....
    atie dulu dah operate sinus.. Alhamdulillah dah okay....

    ReplyDelete
  6. Huhuhu......another joy mix review. This product is good for those who have resdung and ulcer mulut. Thank you for sharing your review.

    ReplyDelete
  7. Bagus ni consume time cuaca panas terik macam sekarang ni. KKM pun dah keluarkan peringatan untuk strok haba.

    ReplyDelete
  8. Boleh recommend kat adik saya. Dia selalu sangat kena ulcer mulut especially dia ada bracer kan jadi lagi senang kena.

    ReplyDelete
  9. nak jugaksebab nampak sedap dan nampak cool jer ambik walhal untuk rawatan resdung...nanti nak rekemen kat anak buah lah yang ada masalah resdung tapi tak baik-baik...

    ReplyDelete
  10. wahhh serious ke berkesan ?okay bolehlah beli nanti sebab ulser selalu jugak muncul. pedih dan sakit. spoil nak makan

    ReplyDelete
  11. Ooo Brand ni banyak produk dia ek.. bagus ni makanan tambahan yang mudah nak makan dan di bawa..nanti nak cuba gak...

    ReplyDelete
  12. Kebetulan anak ada resdung. Nanti boleh tryla. Nampak ramuan dia pun not bad

    ReplyDelete
  13. I m also taking this Hello Bong memang baik untuk kurangkan panas badan.

    ReplyDelete
  14. The Joymix Hello Bong is good to standby at home and in office. can drink whenever needed kan

    ReplyDelete
  15. Packaging yang mudah. Tak perlu bancuh-bancuh dah. Bubuh je dalam bag, bawak dan minum bila-bila. Nak travel pun senang.

    ReplyDelete
  16. MAcam macam produk keluaran JoyMix sekarang ni kan. Keep it up joymix :)

    ReplyDelete
  17. Ohh ini untuk rawatan ulser ker bagus juga ni macam baik dan juga mudah nak amalkan sebab kita ada masalah ni selalu boleh dapatkan ni hurmmmm TQ share...

    ReplyDelete
  18. tak pernah dengar lagi produk ni.. kalau bagus utk resdung why not kita try test kan??

    ReplyDelete
  19. Banyak jugak benefit Hello Bong ni. Yang penting ada sijil halal so tak ada la ragu-ragu nak consume kan?

    ReplyDelete
  20. Bagi penghidap r esdung, bolehlah try produk ni. Rasanya tak slaah mencuba, siapa tahu benar-benar berkesan.

    ReplyDelete
  21. i guess i should buy this and try.. i do have resdung problem.. dont like it at all !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. can buy from www.joypremix.com. voucher code JOYRM10. from JOYMIX

      Delete
  22. tak percaya boleh minta sample. https://joymix.vvin.com/vform/joymix-hellobong-free-trial-set

    ReplyDelete
  23. VOUCHER CODE JOYRM10. discount RM10. valid till 30.9.2020. from www.joypremix.com

    ReplyDelete