3 Sebab Perlu ke Big Bad Wolf Book Sale 2019

Hai. Assalamualaikum. Baru sempat nak update pegi Big Bad Wolf Book Sale Jumaat lepas haritu.

Selamat Marina tak pegi BBW zaman study dulu! Kalau pergi dulu, abih duit PTPTN kot! Rambang mata! Macam-macam nak beli!

Lepas ambik anak-anak balik dari sekolah, Marina dan family pegi ke Big Bad Wolf Book Sale.

Ni la first time jejak ke Book Sale selama BBW buat event cenggini. Dulu zaman study kat UPM, BBW ni buat kat The Mines pon tak rajin nak pegi.


3 sebab korang kena pergi BBW. Nombor 3 paling best! Korang yang tak pernah pergi BBW, korang harus pergi.

1.  Banyak sangat pilihan buku. 

Majalah Gila-gila pon ada. Korang yang buat koleksi tu bolehla pi cari kat BBW.

Patutla ada yang sanggup dari jauh semata nak pegi BBW ni. Macam-macam buku yang takde kat book store kat Ipoh ni, kat BBW korang boleh jumpa. Paling Marina suka buku Frozen 3D. Korang bayangkanla, Marina pon suka buku Frozen ni, apatah lagi anak-anak Marina. Serius cantik gilerr. Tengah berkira-kira lagi nak beli ke idak ni.

Ada buku kanak-kanak boleh connect dengan phone kita. Bila korang download apps dia, korang scan buku tu, kita boleh tengok di phone kita, karakter di dalam buku tu bergerak-gerak di phone.

Korang boleh tengok kat video bawah ni.



2. Kalau korang menang contest, korang boleh dapat RM50 Voucher! 

Marina tak tahu BBW yang lepas-lepas macam mana. Tahun ni kalau korang ke BBW dan join contest BBW, korang boleh menang voucher BBW bernilai RM50. Korang boleh baca kat link ni macam mana nak join. Cara nak menang voucher.

3. Buku serius murah. 

Korang percaya tak buku yang Marina beli ni kurang daripada RM50? Percayalah! Anak nak macam-macam buku pon rasa macam berbaloi nak beli. Satu buku RM15/RM10 siapa taknak kan? Nak beli kat book store tak dapetla harga ni.

3 buku ni tak sampai RM50

BBW Ipoh ni tengah berlangsung sampai 16 September. Sebagai kenangan Marina beli jugak merchandise dia. Magnet fridge ni. Pi lekaih sebelum BBW ni habih!




32 comments:

  1. tak pernah lagi pergi bbw ni, tapi dulu adik pergi siap beli sebakul. katanya murah

    ReplyDelete
  2. Bestnya. dah lama tak pergi. biasa pergi waktu pagi2 tak ramai org. huhu

    ReplyDelete
  3. I suka sangat pergi BBW or any pesta buku. Boleh duduk lama lama dekat situ. Haha.

    ReplyDelete
  4. dulu masa stay kat kl memang pernah ke Big Bad Wolf ni. memang rambang mata betol lah. harga buku pon tak masuk akal. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Sekarang bukan setakat kl je ada. Merata negeri dah ada

      Delete
  5. betul..duduk berejam pun tak rasa bila sampai kat BBW ni. Anak-anak punyala suka bila sampai sini..

    ReplyDelete
  6. memang murah. kat kelantan rasanya belum pernah sampai. di terengganu hari tu mek dah kirim dengan sis gee. puas hati dapat banyak buku.

    ReplyDelete
  7. kalau ada BBW memang wajib pergi.. boleh leka bila pilih2 buku.. rasa semua nak beli sbb murah kan.. time ni la x berkira ngan anak nak beli buku apa.. haha

    ReplyDelete
  8. alaaa BBW dekat Ipoh ke. yang kat KL bila pulakkkkk. tak sabar ni nak borong bukuu hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la kat kl bila. Kl punya mesti lagi best

      Delete
  9. Memang wajib pergi. Banyak buku untuk pupuk semangat membaca kepada diri sendiri dan anak-anak dengan harga yang super murah. Jika dulu hanya di The Mines aje. Sekarang BBW ada di seluruh Malaysia. Tinggal kita masuk kalendar nak pi yang mana. Hehehe.

    ReplyDelete
  10. BILA NAK SAMPAI KLANG VALLEYYYYYYYYY!

    Dari hari tu dok setia tunggu dia nak mai sini. Hishh lama lama tak sabar. Hahaha. Kita memang setuju bab murah dan banyak tu. Cuma baru tau ada contest je lah boleh menang vaucher. Dolu2 tak dak. Kalau sampai KV nanti I nak borong nak letak kat rak baru! Yeayyy.

    ReplyDelete
  11. Jujur cakap tak pernah pergi big bad wolf ni. Selalu dgr orang sebut. Taoi best sgt dengar part murah tu. Mesti boleh borong bermacam jenis kan...

    ReplyDelete
  12. Marsha baru pegi semalam. Borong buku latihan kakak nak upsr tahun depan pastu beli buku anak-anak. Kira semalam semua orang dapat buku lah

    ReplyDelete
  13. Sis pun suka gi BBW ni. Harga murah2..kalau keluar sure berplastik. Yg byk buku anak je lah..sis satu dua novel dah cukup dah

    ReplyDelete

  14. blogwalking sini ya dari https://theathra.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. saya tak pernah lagi ke bbw ni. ke pesta buku pernahlah. mmg best sbb banyak buku dan novel menarik. yang saya pergi tu pesta buku antarabangsa kuala lumpur :)

    ReplyDelete
  16. Buat kat mydin ye. Alaaa.. Kalau masih duduk ipoh boleh la terjah ke sana.. Teringin sangat nak pergi pesta buku ni. Nak memborong..

    ReplyDelete
  17. tak berani nak pergi takut terjebak... hihihi..

    psst... thanks sudi join segmen Mia.
    blog anda tersenarai di https://www.mialiana.com/2019/09/senarai-url-blog-36.html

    ReplyDelete
  18. anak dara akak rajin ajak pi sini kalau dia tahu ada kat BBW ada kat KL...ayah dia jer yg insof nak bawak dia sebab memilih terlalu lama....tapi sebenarnya bagus sebab dia kata banyak buku best2...

    ReplyDelete
  19. pernah pergi sekali dalam 4tahun lepas kot tapi masa tu macam tak berapa minat nak membaca dan kebanyakan buku yang ada pun buku english haha so balik daripada bbw tangan kosong je hahaha

    ReplyDelete
  20. zaman bujang dl mmg rajin pergi bbw mines n jgk kt melaka..skang bgus bbw dh bt tour seluruh malaysia

    ReplyDelete