Bobba Fitz, Minuman Diet Perisa Coklat Untuk Turunkan Berat Badan Tanpa Perlu Kawal Makan! - MARINA BASHAH

Bobba Fitz, Minuman Diet Perisa Coklat Untuk Turunkan Berat Badan Tanpa Perlu Kawal Makan!

Bobba Fitz, Minuman Diet Perisa Coklat Untuk Turunkan Berat Badan Tanpa Perlu Kawal Makan! | Pernah dengar tentang minuman diet dengan nama Bobba Fitz tak? Jika belum pernah dengar, Bobba Fitz merupakan minuman diet pertama dengan perisa coklat bobba dan melalui artikel ini Marina akan bantu beri info mengenai Bobba Fitz berserta dengan review pengalaman Marina setelah mencubanya. Berjaya tak Marina turunkan berat setelah minum minuman diet Bobba Fitz ini? Kenalah baca artikel ini sampai habis. 


Orang selalu kata Marina kurus, Marina kurus. Sebenarnya diorang tak tahu betapa buncitnya perut Marina ni. Nampak je kurus tapi bila Marina bagitahu berat Marina, diorang pon terkejut sebab berat Marina lebih kurang sama dengan berat diorang. Sebab apa? Sebabnya Marina ni tinggi so nampaklah kurus. Hakikatnya Marina tidak sekurus tu dan Marina juga dah pernah cuba beberapa kaedah demi nak turunkan berat badan sendiri.


Marina Dah Pernah Cuba Bermacam Cara Untuk Kurus Sebelum Jumpa Bobba Fitz 

Kalau korang nak tahu, dulu Marina dah pernah telan ubat kurus untuk turunkan berat badan. Kalau Marina bagitau ubat kurus tu mesti korang pon tahu punya. Pil kurus ni paling famous dan ramai orang beli. Macam mana Marina tahu ramai yang beli? Sebabnya Marina jual pil tu. Tapi sekarang tak jual dah. Tak dinafikan memang banyak sangat feedback positif yang Marina terima pasal pil kurus ni. Tapi Marina stop makan sebab terbaca kesan sampingan pil kurus yang tak elok untuk badan kita. 


Antara effectnya, bila korang makan pil kurus ni, dada akan rasa berdebar seperti baru lepas berlari. Kandungan bahan terlarang iaitu sibuteramine dalam pil kurus tu yang buat dada korang berdebar. Kalau korang tengah amalkan pil kurus yang macam gini lebih baik korang stop sekarang sebelum masalah lain timbul. 


Marina pernah juga amalkan macam-macam diet. Diet telur, diet atkins, intermittent fasting, semua jenis diet dah pernah buat tapi hanya separuh jalan. Bila nikmat makan tu terpaksa disekat dalam bentuk paksaan begitu, betul-betul rasa tak best. Marina ni dahlah suka makan. Sehari entah berapa kali asyik makan makan makan. Hinggalah Marina diperkenalkan dengan minuman coklat dengan nama BOBBA FITZ Choco Series ini. 

Sebab Utama Kenapa Marina Boleh Tertarik Dengan Bobba Fitz 

Marina teringin nak cuba sebab ia merupakan produk kurus yang pada Marina sangat unik. Ini first time Marina jumpa produk kurus yang menggunakan Hoodia Gordonii iaitu tumbuhan seperti kaktus ni. Ia juga merupakan Minuman DIET pertama yang berperisa coklat bobba pernah Marina jumpa.


Lagipun Marina tak stress saat terfikir nak amalkan Bobba Fitz ni sebabnya secara tak langsung minuman yang Marina suka minum (air berkarbonat), sekarang Marina boleh tukar dengan air coklat Bobba Fitz ni. Tukar minuman je pun, bukannya susah sangat kan? Macam korang setiap pagi minum kopi, teh atau apa saja jenis minuman kat kedai tu, apakata tukar ke Bobba Fitz. Dapat juga turunkan berat. Rasanya pun sedap! 

Ciri-Ciri Bobba Fitz Yang Perlu Korang Tahu 

Bobba Fitz merupakan sejenis minuman untuk membantu menurunkan berat badan. Bobba Fitz choco series ini adalah minuman diet pertama yang berperisa coklat bobba (Chocolate Bobba). Ia merupakan produk terbaru keluaran Tejja Herbs. 


Antara ciri-ciri yang perlu korang tahu tentang Bobba Fitz ini adalah : 

• ia mempunyai sijil KKM dan Halal. 

• ianya diklasifikasikan di bawah FDI. Apa itu FDI? Boleh refer SINI untuk tahu lebih lanjut mengenai FDI ini. 

• boleh digunakan oleh pengguna berusia 18 tahun dan ke atas. 

• 1 kotak mempunyai 10 sachet. 

• 1 sachet seberat 20 gm.

• Kesannya dapat dilihat selepas 7-14 hari penggunaan. Bergantung pada metabolisme badan masing-masing. 

• Minum dengan BobbaToxx hasilnya lagi menyerlah. 

• Boleh diamalkan untuk ibu yang menyusu selepas bayi berusia 6 bulan. 

• Tidak rasa berdebar jika minum.


Tejja Herbs Pengeluar Sah Bobba Fitz 

Tejja Herbs merupakan syarikat Bumiputera yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan nombor pendaftaran 002215435-D. Semua produk keluaran Tejja Herbs menggunakan bahan semulajadi dan dijamin keasliannya 100%. Tejja Herbs mempunyai pasukan yang berpengalaman yang sentiasa menguruskan penghantaran produk dengan pantas, cekap dan efisien. 


Bobba Fitz Ingredients : Kandungan Bobba Fitz Dari Bahan Terpilih

Apakah yang membuatkan Bobba Fitz sedap dan dapat membantu korang turunkan berat? Tak lain tak bukan kerana bahan kandungan yang digunakan. Kandungan di dalam Bobba Fitz ini mengandungi : 

• Cocoa powder - serbuk koko yang terpilih dengan perasa Boba yang sedap. 

• Non-Diary Creamer - krimer bukan tenusu sebagai pengganti kepada susu segar.

• Hoodia Gordonii - tumbuhan seperti kaktus yang tumbuh di Afrika Selatan, Botswana,  Namobia dan Angola. Ianya banyak dipasarkan untuk penurunan berat badan. 

• Fructose - Gula fruktosa ini adalah gula alami dari buah-buahan yang jumlahnya tak terlalu banyak. 

• Whey Protein - Biasanya kalau orang bina badan selalu dikaitkan dengan whey protein ini. Apa fungsi whey protein sebenarnya? Whey protein merupakan makanan tambahan yang mampu membantu menurunkan berat badan dan mengurangkan kolestrol. 

• Garcinia Cambogia - merupakan bahan yang terkenal dalam penurunan berat badan. Kandungan Garcinia dalam Bobba Fitz adalah 3 kali ganda dari produk-produk lain. 

Kelebihan dan Keistimewaan Bobba Fitz sebagai Produk Turunkan Berat Badan

Bobba Fitz mempunyai pelbagai kelebihan dan keistimewaan. Fungsi Bobba Fitz ini sangat best kerana ia bukan saja mempunyai rasa yang sedap bahkan turut dapat memberi manfaat yang lain. 


Antaranya adalah :

• Membakar lemak tepu degil dan kalori yang melekat dalam badan dengan lebih cepat dan pantas. 

• Meningkatkan metabolisme untuk mempercepatkan lagi penurunan berat badan.

• Minuman paling mudah untuk mengurangkan selera makan.

• Membuang lebihan toksin lama dan mengempiskan perut dengan lebih cepat dan berkesan. 

• Mengecilkan bahagian pinggang, lengan dan peha yang besar dan menggeleber.  

• Mencantikkan kulit. 

• Membantu mengawal selera makan. 

• Mengenyangkan perut.


Cara Minum Bobba Fitz (Kaedah Pengambilan) 

• Consume Bobba Fitz sehari satu sachet selepas breakfast. Korang perlu breakfast ye sebelum minum Bobba Fitz. 

• Cara pengambilannya mudah je. Campur 1 sachet Bobba Fitz dengan 120ml air suam atau air sejuk. Bancuh dalam shaker atau cawan. 

• Shake atau bancuh menggunakan sudu. Kacau sampai sebati. 



Bobba Fitz Produk Testimoni : Pengalaman Marina Selepas Minum Bobba Fitz

Pada awal Marina diperkenalkan dengan minuman coklat Bobba Fitz ni, Marina ingatkan ada boba sekali. Ala bola yang warna hitam selalu ada dalam minuman boba yang kita beli tu. Rupanya takde. Bobba Fitz ini dipanggil Bobba kerana rasa air coklat yang dibancuh ni hampir sama dan sesedap air boba yang pernah korang minum. 

Awalnya memang Marina rasa takut juga nak minum. Bukan takut apa sangat cuma takut air coklatnya ni rasa tak sedap. Tapi ternyata jangkaan Marina meleset sama sekali ye. Serius, minuman coklat Bobba Fitz ni sedap. Betul-betul sedap!!! 

Tambah Marina suka sebab Bobba Fitz ni boleh dibancuh dengan air sejuk. Elok je larut dalam air sejuk, tak berketul-ketul pun. Kalau kat rumah, Marina siap letak ais sekali dalam minuman ni. Memang padulah ceritanya. Rasa macam minum air coklat Bobba yang kita beli di mana-mana. Puashati sangat rasanya dengan tekak Marina. 

Lepas Mula Minum Terus Dapat Kawal Selera Makan!

Sepanjang Marina consume Bobba Fitz ni, Marina dah kurang makan. Jika dulu habis nasi sepinggan tapi sekarang ni bila nak makan nasi ikut sukatan biasa selalu tak habis. Saat Marina tulis artikel ini, Marina dah minum Bobba Fitz ni selama 7 hari. 

Hari pertama Marina timbang, berat badan Marina 57.4kg. Selepas seminggu amalkan Bobba Fitz, berat Marina turun ke 57kg. Marina turun sebanyak 400g dalam seminggu! Macam tak caya sebabnya hanya dengan minum minuman sedap rasa coklat boleh bantu turunkan berat. Oklah tu kan? Cara menimbang yang betul Marina ada kongsikan di SINI

Sejujurnya, hasil Marina minum Bobba Fitz yakni minuman diet perisa coklat boba ani, Marina dah berjaya turunkan berat tanpa kawal pemakanan, tanpa diet dan tanpa bersenam sama sekali. 

Marina nak cerita lebih-lebih kan ada yang cakap Marina ni sengaja nak reka cerita pula, tapi memang itu pun yang berlaku. Hanya mereka yang minum Bobba Fitz ni je tahu betapa bestnya pengalaman saat menikmati Bobba Fitz dengan perubahan pada diri sendiri begini. Nak tau berkesan ke tak pada korang, kena cuba sendirilah. 

Makin Minum Bobba Fitz, Makin Cantik Bentuk Tubuh Dengan Berat Badan Ideal 

Di sini Marina sertakan sekali review testimoni bagi Bobba Fitz dari beberapa pengguna yang lain. Makin minum Bobba Fitz, makin cantik bentuk tubuh hingga berjaya mendapat berat badan yang ideal. Berat badan yang ideal ye, bukannya minum sampai jadi kurus kering. Dah tak cantik kalau gitu. 

Tidak hanya pengguna di kalangan orang biasa macam Marina, golongan artis juga dah semakin ramai menjadi pengguna produk Bobba Fitz. Antaranya Eira Syazira dan suaminya Azad. Azad sampai berjaya turun sebanyak 17 kilogram hanya dalam masa sebulan pengambilan minuman diet Bobba Fitz ini. 




Teringin Nak Turun Berat Tanpa Perlu Pantang Makan Dan Bersenam? Cubalah Bobba Fitz, Minuman Diet Pertama Berperisa Bobba Dengan Rasa Yang Sedap!!! 

Marina sebagai salah seorang pengguna memang rasa happy dengan perubahan yang berlaku. Walaupun berat yang turun tidak sebanyak testimoni pengguna yang lain tapi setidaknya Marina tahu yang Bobba Fitz ini benar-benar sejenis minuman diet yang boleh bantu untuk turunkan berat tanpa perlu Marina berpantang makan dan berlapar. Marina juga tak alami sakit perut dan rasa coklat bobba tersebut juga sangat sedap untuk diminum setiap pagi lepas breakfast. 

Korang yang berminat nak cuba turunkan berat dengan Bobba Fitz ini, boleh ke website atau sosial media diorang. Yang berminat nak buat duit tepi pon dialu-alukan. Diorang sedang mencari agen dan dropship tanpa sebarang modal tau. 

BOBBA FITZ – Minuman Diet Pertama Rasa Coklat Bobba 
Harga sekotak RM79 (SM), RM89 (SS) 

Untuk urusan pembelian dan pertanyaan lanjut, sila hubungi team Tejja Herbs melalui detail di bawah ini :
Website :

Facebook :

Instagram :


22 comments:

  1. Wah Marina pun ber bobba fitz jugak ye, best kan bobba ni.

    ReplyDelete
  2. Kalau gini punya sedap rupa minuman coklat tu TB pun teringinnn.. Hehe

    ReplyDelete
  3. Menarik. Boleh turunkan berat badan..

    ReplyDelete
  4. sis pun minum juga bobba fitz ni, alhamdulillah makin turun berat juga

    ReplyDelete
  5. Dah minum juga rasanya memang sedap dan melawaskan apa yang dimakan dengan cepat

    ReplyDelete
  6. Tengok drpd kesan penurunan berat badan tu nmpk best. Cepat juga turunnya kan

    ReplyDelete
  7. ooo ingatkan ada boba dia jugak rupanya tak ada , tapi nanti nak cuba jugaklah ...sebab tengok pun boleh tahu , mesti rasa dia sedap dan mengenyangkan jugak ...ni kalau campur ngan ais mesti lagi paduuu kot....

    ReplyDelete
  8. Wah..untung la.. orang minum boba makin naik berat badan. Kita minum boba, makin turun. Yg penting ada kelulusan kkm 👍🏽

    ReplyDelete
  9. Ini bagus ni, sambil minum air coklat dapat menurunkan berat.. mula macam pelik gak, air coklat dia boleh jadi kurus.. tapi ramai dah cuba kata bagus, memang nak try gak laaa gamaknyaa ni...

    ReplyDelete
  10. Wah panjg citer ni mesti sedap Bibba Fitz ni kan sambil minum ada bobba lg...dan lebih pentg wlaaupun cokelat bole turun berat badan.

    ReplyDelete
  11. Baguslah produk yang boleh kawal selera makan ni... Boleh try juga ni.

    ReplyDelete
  12. Macam menarik bila ada minuman dgn perisa sedap cam ni utk bantu turunkan berat badan. Apa pun moga dengan senaman yg teratur dan pemakanan yg btl2 dijaga dapat dibantu dgn lbh berkesan dgn minuman ni

    ReplyDelete
  13. Sekarang ni berat badan ni memang bagai di pump pump! Makan sokmo. Hahaa..
    Memang nak cuba kot betul berkesan. Harap berjaya turun kan berat badan ni

    ReplyDelete
  14. Saya pun nak try ni. Dah lama try untuk turun berat tapi tak turun-turun juga

    ReplyDelete
  15. woow...this is amazing exciting to loose weight with Bobba, gonna check out for more to try it out. cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  16. This is like a dream come true especially for anyone who loves Bobba tea can diet at the same time.

    ReplyDelete
  17. Waaa.. menarik je tengok produk ni..
    Tetiba rasa nak try jugak.
    Hihihi..
    Nak pulak perisa dia coklat.
    Mesti sedap ni kan..

    ReplyDelete
  18. wow tak yah senaman boleh kurus... terbaik

    ReplyDelete
  19. Wow this is awesome, look like it tastes good and also can help to reduce weight.

    ReplyDelete
  20. Maaf tanya... Saya buka website tejja tu... Tapi xde pun bobba ni dalam website tu... Tq

    ReplyDelete